Binance CEO spreekt zich uit over samenwerkingen in Japan
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Binance CEO spreekt zich uit over samenwerkingen in Japan

Binance, een van de beste cryptocurrency-exchanges wereldwijd, is overleggen gestart over een strategisch partnerschap met twee Japanse bedrijven. Volgens een persbericht op 17 januari is Binance begonnen met onderhandelingen met Z Corporation, een dochteronderneming van Z Holdings, voorheen bekend als Yahoo Japan en TaoTao, een Japanse gecertificeerde cryptocurrency-uitwisseling.

Details over de nieuwe partners van Binance

De exacte details van het partnerschap zijn op dit moment niet bekendgemaakt, maar Binance zei dat Z Corporation en TaoTao “de besprekingen en beraadslagingen met Binance zouden voortzetten en beginnen met de voorbereiding om handelsdiensten voor gebruikers in Japan te lanceren”.

Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) reageerde op Cointelegraph over de partnerschappen: (vrij vertaald)

“We kijken uit naar onze gezamenlijke inspanningen met Z Corporation / TaoTao om onze diensten naar Japan te brengen. We willen er in de eerste plaats voor zorgen dat we werken in volledige overeenstemming met de Japanse wet- en regelgeving, waarbij lokale en wereldwijde normen een belangrijke rol spelen bij het tot stand brengen van een duurzame ontwikkeling in de hele industrie en een grotere acceptatie door het publiek. ”

FSA behoudt een strakke greep op crypto-regulering

Op 14 januari stelde het Financial Services Agency, of FSA, voor om de leverage rate limit van cryptocurrency margin trading te verlagen van 4x naar 2x. Bovendien is de herziene versies van de Payment Services Act en de Financiële Instrumenten en Exchange Act, die sommigen zien als streng en vaag, zal in april afgedwongen.

Binance merkte op dat alle partijen in het partnerschap met het bureau zouden samenwerken en verklaarden: “Door een vergunning te verlenen voor de geavanceerde technologieën van Binance, zullen Z Corp en TaoTao samenwerken met het Financial Service Agency om te zorgen voor volledige naleving van de regelgeving op de Japanse markt.”

Gisteren heeft Binance aangekondigd dat Binance.com de toegang geleidelijk zal beperken tot inwoners van Japan. Cointelegraph heeft Binance gevraagd waarom het diensten in het land heeft teruggedraaid, maar heeft op het moment van de pers geen reactie ontvangen. Momenteel hebben Japanse handelaren nog steeds volledige toegang tot het platform.

Afgelopen september heeft Binance inwoners van de Verenigde Staten de toegang tot Binance.com ontzegd en in plaats daarvan Binance.US gelanceerd in samenwerking met BAM Trading Services, een Amerikaanse geldservicebedrijf. Destijds sprak CZ over het belang van “volledig compliant” te zijn met Amerikaanse regelgeving. Bron artikel: https://cointelegraph.com/news/binance-ceo-says-compliance-is-key-for-new-strategic-partnership-in-japan