Bhutan investeerde miljoenen in Bitcoin - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bhutan investeerde miljoenen in Bitcoin

bitcoin krijgt onbewust de beste marketing ooit

Weliswaar stiekem, maar het geheimpje van het piepkleine landje is nu toch uitgekomen. Bhutan investeerde al miljoenen in de cryptocurrency Bitcoin. Dat ontdekte Forbes. We vertellen je meer.

Investeringsfonds

Het kleine landje dat ligt in de Himalaya tussen China en India, heeft een groot investeringsfonds genaamd Druk Holding & Investments. Dat fonds beheert ruim 2,9 miljard dollar. Zo is het onder andere eigenaar van Royal Bhutan Airlines, diverse waterkrachtcentrales en een lokale kaasmaker. In totaal is Druk Holding & Investments eigenaar van 21 verschillende bedrijven.

Forbes liet weten dat het bedrijf dus ook in de cryptocurrencies blijkt te zitten, al sinds 2022. Weet je nog dat BlockFi en Celsius failliet gingen? Zij moesten toen documenten indienen bij de rechtbank met daarin namen en gegevens van klanten en in dat lijstje stond ook Druk Holding & Investments. Waarom, vraag je je dan af? Het fonds had een lening van maar liefst 30 miljoen dollar uitstaan bij BlockFi.

Lening niet terugbetaald

De juristen van Blockfi verstuurden in november een klacht naar de hoofdstad van Bhutan waar Druk is gevestigd. De lening van 30 miljoen USDC was namelijk nog niet terugbetaald. Als onderpand voor de lening had Druk 1.888 Bitcoin staan bij BlockFi. Dit was niet genoeg om de lening terug te betalen, waardoor Druk nog steeds 820.000 dollar tekort komt. Druk had niet alleen een account bij BlockFi, maar ook bij Celsius. Echter had het daar geen lening tijdens het faillissement.

Naast Bhutan is ook El Salvador als land de crypto-wereld ingestapt. Dat land is zelfs één van de grootste investeerders in Bitcoin.