Beste Verge wallets 2019 - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Beste Verge wallets 2019

Beste Verge XVG wallets

Verge is een van de privacymunten die al vrij lang bestaat. Het heeft een vrij unieke benadering voor het handhaven van privacy en anonimiteit. Terwijl veel andere blockchains en cryptocurrencies zich voornamelijk bezighouden met het verbergen van transactiegegevens, werkt Verge ook om geolocatie en IP-gegevens te maskeren via Tor en I2P. Het project staat nog steeds in de top 50 van cryptocurrencies qua marktkapitalisatie, maar heeft in het verleden veel negatief nieuws te verwerken gehad. Ik heb dit project, inclusief deze geschiedenis, uitgebreid behandeld in de Verge review. In deze blog lees je alles over het bewaren van XVG in de beste Verge wallets van 2019.

Koop direct Verge met iDEAL

Top 3 Verge wallets

In tegenstelling tot vele andere cryptocurrencies die afgeleid zijn van het Ethereum protocol, heeft Verge een uniek eigen protocol. Hierdoor zijn wallets die wel geschikt zijn voor andere ERC-20 tokens, niet geschikt voor Verge. De Verge-ontwikkelaars en de community daaromheen hebben daarom zelf een aantal zeer goede en betrouwbare wallets gemaakt. Je moet natuurlijk wel  Verge kopen om de wallet mee te vullen! Hieronder zie je een persoonlijke top 3. Deze staan in willekeurige volgorde.

Verge Tor QT desktop wallet

De beste en meest veilig wallet voor Verge is de desktop wallet. Het is speciaal gemaakt voor XVG. Het is een full-node wallet, waardoor je eerst wel de gehele Verge blockchain moet downloaden. In januari 2019 is dit meer dan 4GB. Dit kan wellicht een probleem vormen voor veel gebruikers, maar het is zeker de moeite waard. Zo krijg je de beste beveiliging die nodig is. Er is ook een extra SSL-codering aan de wallet toegevoegd, voor een nog betrouwbare ervaring. De wallet is enkel beschikbaar voor Windows, Linux en OSX en alleen beschikbaar voor Verge (XVG).

Coinomi, ook voor XVG in 2019

Coinomi wallet Verge XVG
Bron: Coinomi in Google Playstore

Verge heeft een eigen native wallet gemaakt. Om Coinomi kun je echter niet heen als je een goede multi-crypto-wallet zoekt. Ook Verge XVG kan opgeslagen worden in deze mobiele wallet. Je kan met de ingebouwde exchanges ook makkelijk verschillende crypto omwisselen naar XVG. Natuurlijk is een mobiele wallet nooit zo veilig als bijvoorbeeld de Tor QT desktop wallet voor Verge, maar het is een goed alternatief als je snel een wallet zoekt. Bewaar tijdens het maken van de wallet goed de private key en de herstelzin. Als je deze vergeet kan je nooit meer bij de wallet komen.

Verge Paper Wallet

Verge paper wallet

De meest veilige manier is om XVG te bewaren in 2019 is in een paper wallet. Je kan deze eenvoudig online maken en uitprinten. De gegenereerde wallet is zo gemaakt dat deze uniek is en anderen jouw wallet niet kunnen zien. Bewaar de wallet veilig, bijvoorbeeld in een kluis. Het is verstandig om meerdere versie te bewaren, mocht er één verloren gaan. Let er wel op dat het om gewoon papier gaat, dus dat je het ook kan verliezen of dat de inkt kan vervagen. Je kan de paper wallet op deze website genereren.