Wat wordt de beste cryptocurrency van 2018? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Wat wordt de beste cryptocurrency van 2018?

De cryptomarkt heeft in 2017 een fantastische groei doorgemaakt. Deze groei heeft er voor gezorgd dat de interesse van investeerders van over de hele wereld aanzienlijk is toegenomen. Deze toegenomen interesse laat het beste vermoeden voor het jaar 2018. Wat gaat Bitcoin namelijk doen? Zet ze haar gemiddelde groei van 2017 verder en gaat ze helemaal door het dak of zit er een correctie aan te komen? En wat met de zogenaamde altcoins? Welke van deze verschillende cryptovaluta’s hebben het potentieel om in 2018 een gigantisch rendement neer te zetten? Wij proberen op deze pagina alvast een antwoord te geven op de vraag wat nu precies de beste cryptocurrency kan worden van het jaar 2018.


Wat met Bitcoin in 2018?

Verschillende experts waaronder ook Roger McNamee (één van de vroege investeerders in onder meer Facebook) en Mohamed El-Erian (CEA bij Allianz) hebben te kennen gegeven dat 2018 het jaar van de bevestiging moet worden voor Bitcoin. De eerste cryptovaluta heeft het potentieel om zich in het komende jaar sterk door te zetten, maar anderzijds zijn er ook partijen die een stevige terugval in de koers in het vooruitzicht stellen. Afhankelijk van het daadwerkelijke resultaat van de Bitcoin koers aan het einde van dit jaar zou er dus zowel sprake kunnen zijn van een zeepbel (die al dan niet is gebarsten) als van een interessante beleggingsvorm voor de lange tot zeer lange termijn.

Gezien het potentieel van de blockchain technologie en het feit dat reeds heel wat grote bedrijven en zelfs banken hun vertrouwen hebben uitgesproken in de cryptomarkt is de algemene verwachting dat Bitcoin het ook in 2018 goed zal doen. Dat er nog een (stevige) correctie in de lucht hangt kan niemand ontkennen, maar een correctie hoeft niet noodzakelijkerwijs een crash in de hand te werken, in tegendeel.

Gaat Ethereum in 2018 ‘sky-high’?

Het jaar 2017 is niet alleen indrukwekkend geweest voor Bitcoin. Wat namelijk ook te denken van Ethereum? Van een prijs van minder dan 10 Amerikaanse dollar aan het begin van 2017 naar een waarde van meer dan 800 Amerikaanse dollar per Ether aan het einde van het jaar. Dit zorgt er voor dat we kunnen stellen dat Ethereum één van de beste cryptocurrencies was van het jaar 2017. Wat 2018 gaat brengen blijft vooralsnog koffiedik kijken. Wel is bekend dat er wellicht een soort van lightning netwerk in het leven zal worden geroepen voor Ethereum. Dit moet er voor zorgen dat er (nog) meer transacties per seconde verwerkt zullen kunnen worden. Hoe dan ook lijkt de toekomst nog heel wat moois in petto te hebben voor Ethereum, maar of de ETH koers ook in 2018 een soortgelijke explosie zal kennen als in 2017 verwachten we niet meteen. Dat er wel nog een mooie groei in zit treft weinig twijfel.


Ripple, kanshebber op beste cryptocurrency van 2018?

Eén van de altcoins met misschien wel het meeste potentieel is wellicht Ripple. Aan het einde van 2017 heeft de XRP koers reeds een aanzienlijke stijging opgetekend en de algemene verwachting is dat deze stijging nog maar het begin is. Deze verwachting wordt kracht bijgezet omdat reeds heel wat grote en belangrijke bedrijven en financiële instellingen reeds hun vertrouwen hebben uitgesproken in het systeem van Ripple. Bij deze partijen zitten ook grote banken zoals bijvoorbeeld de Bank of America, de Royal Bank of Scotland evenals UBS. Ook internetgigant Google zou bovendien een significante interesse hebben getoond in het Ripple platform. Dit in combinatie met de interesse voor XRP (de token van Ripple) zorgt er voor dat het potentieel voor het jaar 2018 werkelijk enorm te noemen is. Veel experts verwachten dan ook dat dit zomaar eens de meest interessante cryptocurrency kan worden van het komende jaar.

Andere namen om in het oog te houden

Bovenstaande cryptocurrencies zijn natuurlijk nog maar het puntje van de ijsberg. In de praktijk zijn er dan ook nog heel wat andere namen die het potentieel in zich hebben om te ontploffen in 2018. In eerste instantie is er bijvoorbeeld nog Verge. Deze cryptocurrency heeft in 2017 volgens velen de basis gelegd voor een ware explosie aan koers in 2018. Verge is een cryptovaluta die de nadruk zeer sterk op privacy legt. In het verleden hebben andere soortgelijke munten reeds aangetoond welk enorm potentieel een privacy coin heeft. Het feit dat Verge over een sterk ontwikkelingsteam beschikt zorgt er voor dat heel wat investeerders veel vertrouwen hebben in een koersexplosie van deze munt in het komende jaar. Of deze voldoende zal zijn voor Verge om de absolute topper van het jaar te worden valt uiteraard nog af te wachten. De concurrentie is namelijk bijzonder groot.

Qtum,de ETH van China

Een tweede cryptovaluta waar veel van kan worden verwacht in het komende jaar is Qtum, het Ethereum van China. De Chinese overheid heeft er geen geheim van gemaakt dat ze het hele cryptocurrency gebeuren eigenlijk helemaal niet zag zitten. Er was echter één uitzondering en dat is Qtum. Het was zeer opvallend dat de Chinese overheid er zelfs voor heeft gekozen om openlijk haar support voor Qtum uit te spreken. Het feit dat het doorgaans voor Westerse bedrijven (en dus wellicht ook cryptocurrencies) bijzonder moeilijk is om voet aan de grond te krijgen in het besloten China zorgt er voor dat de algemene verwachting is dat ook de support voor Qtum in de komende jaren alleen maar verder zal toenemen. De Chinese markt is uiteraard erg groot waardoor deze cryptovaluta over een sterk potentieel beschikt. Met een op moment van schrijven reeds stevige QTUM koers van net wat meer dan 60 Amerikaanse dollar is het wel een vrij dure altcoin om in te investeren.

ReddCoin ook een kanshebber?

Tot slot willen we ook nog even tijd maken om de ondergewaardeerde ReddCoin aan te kaarten. Niemand verwacht dat dit de absolute top coin van 2018 wordt, maar het moet wel gezegd dat de huidige koers van een kleine 0,010 Amerikaanse dollar een sterke onderwaardering aan het daglicht brengt. Bovendien zijn er verschillende geruchten die wijzen in de richting van een grote en belangrijke aankondiging voor ReddCoin ergens in de loop van 2018. Mocht er ooit een samenwerking komen met een groot social media platform zoals Facebook, dan is de kans bijzonder groot dat we een fantastische groei zullen zien in de koers van ReddCoin. Het potentieel van dit betaalplatform voor social media is in ieder geval aanwezig! Wat nu uiteindelijk echt de beste cryptocurrency van 2018 zal worden zal de (nabije) toekomst moeten uitwijzen.