Beste crypto lending platforms 2018 - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Beste crypto lending platforms 2018

Er is een interessante correlatie tussen cryptocurrencies en leningen. Meerdere bedrijven hebben crypto lending aangeboden, op verschillende manieren. Het ene bedrijf iets meer legitiem dan het andere. Wij hebben een overzicht gemaakt van vier bedrijven met een crypto lendingplatform op de blockchain. Deze bedrijven zijn zeer zeker legitiem. Elk bedrijf heeft zijn eigen voordelen en nadelen, maar allemaal hebben ze – naar onze mening – zeker potentieel om uit te groeien tot toppers. We beginnen bij nummer 4 en tellen af naar nummer 1. Let op: crypto lending is op eigen risico. Onze tip: Begin met een laag budget en kijk hoe dit bevalt. Investeer natuurlijk nooit meer dan je kan missen. Deze blog bevat geen reviews van de bedrijven, enkel een korte uitleg van onze favoriete cryptocurrency lending platforms.


4) Kiva

Kiva (website) is een vreemde eend in de bijt als het gaat om cryptocurrency gesteunde leningen. Het bedrijf laat cryptocurrency gebruikers leningen verstrekken aan mensen in nood. Dit zijn voornamelijk mensen die moeilijk toegang hebben tot de reguliere financiële diensten. Kiva claimt een terugbetalingspercentage van 96,9%. Dit is een erg hoog percentage in de wereld van crypto lending. De leningen worden vaak uitgereikt aan projecten in landbouw, onderwijs, kunst en andere mooie projecten.

3) BTCPop

BTCPop (website)richt zich op peer-to-peer bankieren. Zij maken hier voornamelijk gebruik van de munt Bitcoin. Het bedrijf bestaat al een aantal jaar en heeft meerdere bedrijfsmodellen. De leningen worden uitgegeven op basis van reputatie. Het zijn dus Bitcoin-leningen op basis van reputatie. In sommige landen kun je alleen lenen met een positieve kredietscore. Dit is in het geval van BTCPop overbodig. Ook kun je op dit platform bedrijfsideeën financieren, op basis van het ICO model.  Daarnaast biedt het ook een broker-service aan en een staking pool. De meeste mensen maken echter gebruik van het lending-gedeelte van BTCPop

2) Nexo

Nexo (website)claimt ‘werelds eerste aanbieder te zijn van crypto-backed loans. Het bedrijf denkt dat mensen hun crypto-bezittingen liever niet verkopen. In plaats daarvan moeten mensen het gaan gebruiken voor leendiensten. Gebruikers die via het platform Nexo een lening aanvragen, kunnen dit doen zonder verborgen kosten. Het bedrijf hanteert zeer strenge KYC en AML normen, om er zo zeker van te zijn aan de huidige wetgeving te voldoen.


1) Salt crypto lending

Salt (website) is een van de meest populaire bedrijven dat crypto lending aanbiedt. Gebruikers kunnen binnen één dag geverifieerd worden en een crypto lening aanvragen. Er is geen sprake van een kredietscore of krediethistorie. Salt gebruikt de blockchain om alles transparant te houden. Het bedrijf mag opereren binnen 30 jurisdicties wereldwijd. De fondsen worden in veilige wallets opgeslagen voor Salt gebruikers. Onze favoriet.

Cryptocurrency kopen?

Om bijvoorbeeld zelf mee te doen aan een crypto lending platform, moet je bezitten over een cryptovaluta. Bitcoin en Ethereum zijn dan het meest populair. Deze digitale valuta kan je kopen bij de onderstaande aanbieders:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Disclaimer: Wij hebben geen aandeel in een van de vier platformen. Ook staan er in dit artikel geen affiliatelinks.