Belastingontduiking in Australië met behulp van crypto - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Belastingontduiking in Australië met behulp van crypto

Er zijn berichten binnengekomen vanuit Australië, waarin werd gezegd dat er heel wat gevallen zijn van belastingontduiking in het jaar 2018, en zelfs meer in 2019. In mei rapporteerde de Australische belastingdienst zeven belangrijke gevallen van het vermijden van staatsbelasting. Ontduiking met behulp van crypto loopt in de miljoenen dollars.

De rapporten kwamen niet als verrassing voor de autoriteiten, omdat er in het verleden veel gevallen zijn geweest zoals eerder vermeld, maar wat verrassend was, was het feit dat er ook veel bedrijven bij betrokken waren.

In de laatste zeven gevallen was een van hen een Australisch bedrijf dat de meeste belasting had vermeden, en in feite zijn klanten ondersteunde om hetzelfde te doen door hun handelsgeschiedenis en transactiefrequentie niet aan de ASIC te verstrekken.

Australische crypto-belastingwetgeving

De Australische crypto-belastingwetten zijn niets nieuws, omdat ze zijn gemodelleerd naar de meest voorkomende cryptobelastingen die we over de hele wereld kunnen vinden. De Australian Investments and Securities Commission houdt elke lokale cryptocurrency exchange verantwoordelijk voor het verstrekken van informatie over de handelsgewoonten en transactiegeschiedenis van hun klanten.

In het verleden ging het er bij de wet om dat de burgers zelf hun transacties en kapitaalwinst op crypto-handel noteerden, wat, zoals velen van jullie wellicht denken, een complete mislukking was.

Hoe pakken ze het aan?

Australiërs zijn mensen die graag gokken, zoals het plaatsen van weddenschappen en dergelijke. Daarom is er een overvloed aan online spelplatforms. Ook zijn bitcoin gokspellen erg populair in het land. De cryptohandelaren gebruiken deze websites om hun crypto-activa te liquideren of gebruiken ze eenvoudigweg als een opslagplaats voor toekomstige kleine opnames.

Ze doen dit door zich te registreren op buitenlandse crypto-exchanges, die niet verplicht zijn om de autoriteiten op de hoogte te stellen van de handelshistorie van hun klanten. Hierdoor kunnen ze de boekhouding vermijden, maar om ze te verzilveren, moeten ze een neutrale of semi-neutrale bron gebruiken, waarvoor de spelsites perfect passen, omdat het zo gewoon is voor Aussies om geld van hen opnemen.

Wat gaat de ATO doen?

De Australische belastingdienst heeft aangekondigd een speciaal team te creëren voor de aanpak van dit soort misdaden. Het team zal de J5-taskforce worden genoemd en zal bestaan ​​uit vijf van de meest invloedrijke landen in de crypto-ruimte, zoals Australië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Nederland en Canada.

De drie landen bundelen hun middelen en voorkomen dat hun burgers crypto-belastingwetten vermijden door zich te registreren en te handelen in buitenlandse, niet-gereguleerde cryptocurrency-uitwisselingen.