Bakkt gaat nu echt lanceren; 23 september 2019 - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Bakkt gaat nu echt lanceren; 23 september 2019

Bakkt heeft de aanstaande lancering van zijn langverwachte platform voor dagelijkse en maandelijkse futures in de Verenigde Staten aangekondigd in een blogpost op 16 augustus. Na goedkeuring van de noodzakelijke toezichthouders is de lancering gepland voor 23 september.

Op de fysiek geleverde futures van Bakkt is veel geanticipeerd, waarbij het bedrijf aanvankelijk de lancering in augustus 2018 aankondigde voordat het werd herhaaldelijk vertraagd over nalevingskwesties. Het voldoen aan de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is bijzonder uitdagend gebleken. Het bedrijf begon op 22 juli serieus te testen, zoals Cointelegraph destijds meldde.

Volgens de aankondiging heeft Bakkt tal van evenementen georganiseerd in New York en Chicago – steden die cruciaal zijn voor de Amerikaanse futures-markt. Ze zijn ook gaan zitten met toezichthouders van de CFTC en de Securities and Exchange Commission (SEC).

Bakkt zal samenwerken met Intercontinental Exchange Futures U.S. en Intercontinental Exchange Clear U.S. om haar futurescontracten aan te bieden.

Institutionele diensten en voogdij zijn een groeiende markt in crypto geweest, waarbij de belangrijke Amerikaanse beurs Coinbase de toevoeging van Xapo’s instellingen aan haar bewaarbedrijf aankondigde gisteravond. Na de aankondiging zei Brian Armstrong, CEO van Coinbase, over de grote toename van institutionele klanten voor cryptodiensten:

“Of instellingen crypto gingen adopteren of niet, was ongeveer 12 maanden geleden een open vraag. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat we nu het antwoord weten. We zien $ 200-400 miljoen per week aan nieuwe cryptostortingen die binnenkomen van institutionele klanten. ”