April 2013: Bitcoin koers crasht - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

April 2013: Bitcoin koers crasht

Dat Bitcoin volatiel is weten we allemaal onderhand. In de geschiedenis van Bitcoin is het vaker voorgekomen dat de crypto enorm is gestegen, maar ook een enorme daling heeft doorgemaakt. Tijdens het moment van schrijven is Bitcoin met bijna 30% gestegen binnen 24 uur. In april 2013 was dat wel anders. Toen was er een crash qua Bitcoin koers.

April 2013 BTC crash

Op 11 april 2013 werd de top bereikt. Bitcoin steeg begin april elke dag minstens 5-10% in waarde. De koers stond op 11 april op $266. Een maand later stond de koers weer op $130. Sommige mensen dachten dat dit het einde was van Bitcoin en dat de crypto alleen maar kon dalen.

Het jaar 2013 was sowieso al een  turbulente tijd voor de cryptocurrency. Er vonden twee afzonderlijke grootschalige crashes plaats. De eerste instorting zag de prijs van bitcoin in slechts 24 uur dalen van $233 naar $67. Dit gebeurde niet lang nadat bitcoin een aanzienlijke hoeveelheid persaandacht had getrokken, wat de aandacht van het grote publiek trok.

Media aandacht

Deze media-aandacht had voor het eerst de prijs van bitcoin verhoogd tot meer dan $200. Het was echter van korte duur omdat de crash de prijs liet dalen. Sommigen zeiden dat dit een manier was om de snel stijgende prijs te corrigeren, terwijl anderen de crash in verband brachten met schalingsproblemen bij de exchange Mt.Gox, destijds de grootste bitcoin-beurs ter wereld voor het verkopen en kopen van de valuta.

November 2013 was nog erger

Na de korte crash in april 2013 steeg de prijs weer gestaag. Het toppunt werd in de maand november 2013 bereikt. De koers stond toen op het hoogtepunt op $1026. Het dieptepunt in dezelfde maand was $152.

Bitcoin kopen?

Bitcoin is in de jaren daarna veel gestegen en gedaald. Wil je ook aan deze rollercoaster meedoen? Dan kan je via de onderstaande exchanges eenvoudig investeren in Bitcoin of andere crypto. Investeren kan al voor een paar euro!

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.