“Als Bitcoin faalt, faalt de gehele industrie” - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

“Als Bitcoin faalt, faalt de gehele industrie”

Cardano ADA kopen

Rake woorden van de oprichter van Cardano tijdens een interview in de podcast Off the Chain op 10 oktober. Mede-oprichter van Ethereum en de bedenker van Cardano denkt dat de gehele crypto-industrie in zal storten als Bitcoin faalt.

Bitcoin: “blind, doof en stom van opzet”

Tijdens het interview reflecteerde Hoskinson op de oorsprong van Bitcoin, de parameters die ze voor volgende projecten vaststelden, het zogeheten Bitcoin-maximalisme en hoe Bitcoin’s toekomstige overleving nauw verbonden is met het lot van de hele industrie.

“Een van de grootste problemen met Bitcoin,” begon hij, “is dat het blind, doof en dom is en dat al was van opzet.”

Dit was passend voor zijn eerste ambities, zei hij, en stelde voor dat de twee kernfuncties van het Bitcoin-experiment waren: “zal Proof-of-Work evolueren naar een gedecentraliseerd systeem en zal het token een echte waarde bereiken?” Omgekeerd was Bitcoin nooit bedoeld “om het financiële systeem van de wereld te repliceren en ook volledig compatibel te zijn met dat systeem”

Hoskinson bekritiseerde Bitcoin Maximalists voor het beschouwen van Satoshi’s visie als “het evangelie” en elke afwijking ervan als fout af te wijzen:  “Ik kan zelfs geen pull-betalingen doen met Bitcoin en dat is […] het brood en boter van de meeste van onze commerciële systemen.

Maximalisten moeten toegeven dat Bitcoin niet altijd geschikt is voor het doel, zei hij. En ook het off-chain gaan om bepaalde beperkingen op te lossen, is ook niet de oplossing: “Je lost je gedecentraliseerde realiteit, je gedecentraliseerde droom, niet op door deze te centraliseren. Die filosofie is onverenigbaar. ”

“Bitcoin is eerlijk gezegd het merk van cryptocurrencies”

Hoskinsons opmerkingen over het belang van Bitcoin voor de gehele cryptocurrency-industrie kwamen voort uit een discussie over de voordelen van Proof-of-Work ( PoW ) versus Proof-of-Stake-systemen, en welke van de twee waarschijnlijker is om te overleven.

Hij voerde aan dat PoW-systemen alleen zullen overleven als ze een manier vinden om zodanig te evolueren dat het  nuttig wordt, dat wil zeggen door geld te verdienen met overtollige rekencapaciteit om een ​​”marktplaats voor gedistribueerde berekening” te creëren.

Momenteel beweert hij dat degenen die evangelisch zijn over de noodzaak om een ​​absoluut betrouwbaar protocol te behouden, het feit negeren dat PoW-systemen in werkelijkheid altijd federeren, en worden bepaald door wie toegang heeft tot gesubsidieerde stroom, datacenters en gespecialiseerde ASIC-miners. Ondanks zijn visie op hoe de PoW-ruimte moet evolueren om deze tekortkomingen te overwinnen, concludeerde hij met de robuuste erkenning dat:

“Bitcoin is eerlijk gezegd het merk van cryptocurrencies. We kunnen niet zeggen, oh, ik ga slagen maar Bitcoin zal falen. als Bitcoin faalt, staat de hele industrie waarschijnlijk voor een heel slechte tijd. ”