Alles over Litebit wallets - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Alles over Litebit wallets

Litebit wallet info

Wij raden voor beginners met Bitcoin en andere cryptocurrency altijd Litebit aan. Het is de meest laagdrempelige manier om cryptocurrency te kopen. Je hebt de keuze uit meer dan 50 soorten valuta. Ook kun je de cryptovaluta in een Litebit wallet opslaan. Deze wallets staan online bij het bedrijf zelf. Het is ideaal om hier gebruik van te maken als je voor het eerst cryptocurrency gaat kopen. Als je echt grote hoeveelheden gaat kopen, dan raden wij een hardware wallet of paper wallet aan. Normale hoeveelheden kunnen prima opgeslagen worden in de Litebit wallets. Zo heb je ondertussen mooi de tijd om alles uit te zoeken en onze bitcoin voor beginners-serie te lezen.

Maak snel een gratis account bij Litebit!Wat is een online Litebit wallet?

Een Litebit.eu wallet is een online portemonnee om cryptocurrency in op te slaan. Zo kun je bijvoorbeeld Bitcoin opslaan in een portemonnee bij Litebit. Je kan altijd bij jouw munten. Het is mogelijk om deze te versturen naar een ander adres. Voor beginners met cryptogeld is het een zeer verstandige keuze om hier gebruik van te maken. Het werkt simpel en is makkelijk in gebruik. Je kan altijd weer jouw digitale portemonnee leeghalen, versturen naar een andere wallet, omzetten naar euro of versturen naar een exchange.

Hoe cryptocurrency kopen in een Litebit wallet?

Je kan heel erg makkelijk cryptovaluta kopen en deze in een online LB wallet zetten. Je moet hier eerst een account voor aanmaken bij Litebit via deze link. Lees ook onze blog over hoe Litebit werkt en hoe je jezelf snel kan verifiëren. Als je de volgende stappen volgt, koop je snel cryptocurrency met iDEAL:

 1. Ga naar Litebit via deze link (gratis account)
 2. Meld jezelf aan en verifieer jezelf (uitleg)
 3. Kies een cryptovaluta die je wilt kopen. Voor het voorbeeld hebben wij Verge (XVG) gekocht met iDEAL.
 4. Kies hoeveel je wilt kopen en selecteer daarna gebruik Litebit wallet (zie afbeelding 1). Er verschijnt nu een adres in het vakje ernaast. Dit is jouw nieuwe portemonnee
 5. Reken af met iDEAL of een andere betaalmethode
 6. Wacht tot de cryptocurrency in jouw wallet staat. Deze kun je vinden als je ingelogd bent via deze link -> Mijn wallet
Litebit wallet kopen
Afbeelding 1

Welke cryptovaluta kan ik opslaan?

Voor de volgende cryptovaluta worden online wallets op dit moment aangeboden:

Artbyte EmerCoin Radium
Bitcoin Feathercoin ReddCoin
Bitcoin Cash Groestlcoin ShadowCash
Bitsend Gulden Startcoin
Blackcoin Litecoin Stratis
Breakout Myriadcoin Verge
Cloackcoin Navcoin Vertcoin
Clubcoin OkCash Viacoin
Crown Particl Voxels
Dash Peercoin Zcoin
Digibyte Pesetacoin
Dogecoin PIVX

Vanuit de wallet verkopen

Je kan vanuit de wallet weer cryptovaluta verkopen. Dit is erg simpel en gemakkelijk. Je krijgt er in de meeste gevallen LiteBit credits voor. Deze kun je weer snel omzetten naar euro’s op de bankrekening of naar andere cryptocurrency. LiteBit Credits zijn géén cryptocurrency, maar vertegenwoordigen een vaste waarde in euro. 1 LB Credit is dan ook 1 euro waard. Om te verkopen vanuit de wallet volg je de volgende stappen:

 1. Ga naar de Litebit wallet toe via deze link en dan mijn wallet
 2. Druk naast de coin die je wilt verkopen op de knop verkoop
 3. Je krijgt nu een pop-up scherm met de vraag hoeveel je wilt verkopen (zie afbeelding 2)
 4. Voer het aantal in. Je ziet direct hoeveel geld je er voor terug krijgt
 5. Je hebt nu LiteBit Credits gekregen. Deze kun je verkopen via de homepagina van jouw account en dan credits opnemen (zie afbeelding 3). Kosten voor credits uitbetalen is overigens bijna altijd €0,40 per keer.
 6. Je kan ook met Litebit Credits weer nieuwe cryptocurrency kopen. Kies dan tijdens het kopen de betaaloptie credits.
Vanuit Litebit wallet verkopen
Afbeelding 2
Credits opnemen Litebit
Afbeelding 3

Versturen vanuit de Litebit wallet

Je kan ook cryptovaluta versturen naar een ander adres. Dit kan ook een exchange zijn, een paper wallet of een adres van een andere soort wallet van dezelfde munt. Dit is ook erg makkelijk om te doen. Je volgt dan de volgende stappen:

 1. Ga via deze link naar de website en kies mijn wallet
 2. Druk op de optie versturen naast de munt die je wilt versturen
 3. Je krijgt een scherm te zien waar je het adres in moet vullen waar je het geld heen wilt versturen. Ook vul je hier het aantal in. Kopieer en plak het adres altijd en neem deze niet handmatig over. (afbeelding 4)
 4. Druk op versturen
Afbeelding 4

Geld ontvangen in de wallet

Je kan de wallet ook gebruiken als een normale wallet. Je kunt er dus ook gewoon cryptovaluta op ontvangen. Om dit te doen druk je op de optie geld storten. Je krijgt nu jouw adres te zien met daarbij een QR-code. Deze kun je met veel wallets scannen. Ook kun je het adres delen met de persoon van wie je cryptocurrency wilt ontvangen. Misschien niet geheel nodig om te zeggen, maar let goed op dat je wel de juiste cryptocurrency gebruikt. Je kan bijvoorbeeld geen Bitcoin ontvangen in de Litecoin wallet.


Wat zijn de kosten?

Een wallet bij Litebit is geheel gratis. Je betaalt hier dus geen geld voor. Ook niet als je er veel cryptocurrency in gaat bewaren. Het is en blijft altijd gratis. Echter om geld te ontvangen en te sturen betaal je gewoon – net zoals bij alle cryptocurrency transacties- transactiekosten. Ook wel miners fee genoemd. Uitbetalen naar een bankrekening kost gemiddeld €0,40 per transactie. Niet duur dus!

Maak gratis een Litebit account aan met gratis wallets