ALCEDO-Platform: Focus op crypto acceptatie - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

ALCEDO-Platform: Focus op crypto acceptatie

ALCEDO is een nieuw platform dat een focus heeft op acceptatie van cryptocurrency. Mensen die nu gebruik maken van fiat geld, zullen niet snel overstappen op digitale valuta. Men moet teveel stappen ondernemen. ALCEDO wil dit een stuk eenvoudiger maken. Zo gaan zij een speciale bankpas uitgeven, de ALCEDO-card en meerdere ATM’s (bankautomaten) plaatsen. Hier kunnen mensen cryptocurrency kopen en verkopen. Zij willen een compleet ecosysteem gaan maken met als belangrijkste speler de consument.

Wat is ALCEDO? Probleem en de oplossing

Probleem: Op het moment zijn er meerdere online platforms waarop men cryptocurrency kan kopen met traditioneel geld, bankoverschrijving of creditcard. Echter gebruikt niet elk platform dezelfde (digitale) valuta. Om crypto te kopen, moet je beschikken over meerdere accounts. Dit kost veel tijd en wordt door veel consumenten als inefficiënt ervaren. Ook moet je keer op keer persoonlijke en gevoelige data delen met derden.

Oplossing: Het ALCEDO team heeft een oplossing bedacht voor dit probleem. Zij zijn in 2016 begonnen met het ontwikkelen van een uniek platform. Het platform is ontworpen voor zowel particulieren als bedrijven, waardoor de doelgroep van het platform enorm is. Het is bedoelt voor mensen die cryptocurrencies willen accepteren als een vorm van betaling. Dit platform biedt een snelle en transparante manier voor iedereen. Op deze manier wordt crypto toegankelijk voor iedereen.

Acceptatie van cryptocurrency

In het Engels heet het adoption. Eerder schreven we al over dat men in rijkere Westerse landen niet snel over zal stappen op crypto. Waarom zou iemand die bijvoorbeeld al betalingen verricht met een bankpas of creditcard overstappen op iets nieuws? ALCEDO heeft hier een oplossing voor. Zij vinden, net als ik, dat men geen extra stappen moet gaan ondernemen om een nieuw betaalmiddel te accepteren. Betalingen in crypto horen geen hoge drempel te hebben, vergeleken met fiat geld. AlCEDO zal gebruikers faciliteren door alle grote valuta aan te bieden in ruil voor crypto. Daarom gaat het bedrijf een deel van het kapitaal investeren in geldautomaten. Deze noemen zij de K-ATM.

Onderdelen van het ALCEDO-platform

De kern van het project bestaat uit de volgende zaken. De token en de token sale worden verder in dit artikel behandelt.

ALCEDO-Point

Naast bankautomaten, gaat het bedrijf ook mensen helpen met een klantenservice. Wie er behoefte aan heeft, kan begeleiding krijgen van experts. Ook kunnen zij je helpen met alle vragen rondom cryptocurrency en blockchain. Deze plekken zullen ook fysieke punten zijn, met hopelijk locaties overal ter wereld. Deze plekken zullen franchise-ondernemingen worden, zodat ALDECO ook nog eens nieuwe banen zal creëren.

ALCEDO-Wallet

De wallet van het project zal het verwerken van betalingen drastisch vereenvoudigen. Op deze manier kunnen mensen snel verschillende cryptovaluta verzenden en ontvangen. Tijdens de lancering van deze digitale portemonnee zullen eerst alleen BTC en ETH worden aangeboden, naast de native token ALCE. De portemonnee werkt eenvoudig samen met de K-ATM’s en het ALCEDO-platform. Natuurlijk is de portemonnee ontworpen met veiligheid als een van de belangrijkste speerpunten. Leuk voor nieuwe gebruikers: Na het downloaden en registreren krijg je 20 ALCE gratis. Houd de website van dit project dus goed in de gaten wanneer de wallet live gaat.

ALCEDO-Card

Het team achter dit project gelooft dat acceptatie van cryptocurrency bereikt kan worden door het huidige systeem samen te laten gaan met het nieuwe systeem. Een belangrijk onderdeel van het project is de speciale ALCEDO-bankpas. Hierdoor willen zij een brug vormen tussen de Fintech-wereld en de nieuwe blockchain/crypto-wereld. Met de bankpas (debitcard) van ALCEDO kunnen gebruikers straks crypto kopen en verkopen bij speciale bankautomaten. Mensen die de bankkosten (de zeer lage transactiekosten) voldoen in ALCE, kunnen ook nog eens sparen, omdat zij gratis deelnemen aan het ALCEDO-Reward System.

Crypto-machines (ATM’s)

Crypto-bankautomaten zijn niet nieuw. Er zijn al een aantal Bitcoin ATM’s geplaatst overal ter wereld. Ook in Nederland zijn er meerdere te vinden. ALCEDO wil crypto toegankelijk maken door speciale automaten te plaatsen. Deze noemen zij K-ATM’s. Een uniek aspect is dat je hier met een speciale bankpas, de ALCEDO-Card, crypto kan kopen en verkopen. Zij maken hiervoor gebruik van het ClickGem project.

De ALCEDO-coin (ALCE) en ICO/Token Sale

De ALCEDO token wordt afgekort met het ticker symbol ALCE en wordt verdeelt over de investeerders van de ICO. ALCE is een ERC-20 token met een totale supply van 100 miljoen. 40 miljoen wordt verkocht middels de ICO. De ICO is op het moment van schrijven al bezig en bestaat uit meerdere fases. Hieronder zie je de gegevens van de fases. De eerste fase staat er niet bij, omdat deze al voorbij is.

Fase 2:

  • Data: 1 februari tot en met 31 maart 2019
  • Prijs: €0,30 per ALCE
  • Korting: 25%

Fase 3:

  • Data: 1 april tot en met 31 mei 2019
  • Prijs: €0,40 per ALCE
  • Korting: geen

Meedoen met de ICO kan met Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en PayPal.

Algemene gegevens en meer informatie