Aircoins: Crypto schatzoeken in de echte wereld - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Aircoins: Crypto schatzoeken in de echte wereld

Aircoins app

Lijkt het jou wat om cryptocurrency te verzamelen en calorieën te verbranden tijdens een wandeling in de buitenlucht? Dan is de gratis app Aircoins zeker iets voor jou! Denk aan een combinatie van Pokémon GO en cryptocurrency! Dit AR-spel (augmented reality) klonk voor ons als een geweldig spel, daarom hebben we het snel uitgeprobeerd! Wat wij ervan vonden? Dat lees je in deze blog.


Hoe werkt de Aircoins app?

Je kan de Aircoins app vinden in de appstore. Na de installatie moet je eerst een account aanmaken, hierbij geef je een gebruikersnaam, wachtwoord en je emailadres. Via de mail in jouw mailbox kan je jouw account activeren. Na de activatie van het account kan je aan de slag gaan. Er staat een korte uitleg van het spel voordat je begint. Het spel is echter niet moeilijk, dus ook zonder de uitleg te lezen kan je meteen aan de slag gaan!

Speel het spel

Als je de app opent om te spelen zie je eerst een kaart voor je met allemaal munten. Er zijn miljoenen coins beschikbaar gesteld die te vinden zijn in AR op basis van jouw geolocatie. Als je op AR klikt zie je de munten die op een afstand van 80 m of minder liggen. De munten die je dan ziet, zien er soms verschillend uit. Als je klikt op de munt dan zie je allemaal kleine muntjes vallen en komt de coin in jouw wallet. Op de kaart zie je onderin aan de rechterkant een symbool. Als je op dat symbool klikt, kom je in je Aircoins wallet terecht. Hier zie je welke coins je al hebt verzameld, hoeveel crypto per dag je hebt “gevangen” en hoe je terecht kan komen in het AIRCOINS leaderboard. Door mee te doen kan jouw naam terechtkomen in de top 25 lijst van “coinjagers”.

Wat te doen met de verzamelde munten

Als je het spel hebt gespeeld, kan je een hoop coins verzamelen. Deze coins kan je uiteindelijk ook in je eigen wallet, dus buiten het spel, opslaan. Dit kan pas in het eerste kwartaal van 2019. In de app is het ook mogelijk om coins te ruilen met andere spelers. Ik ben er nog niet achter of dat nu ook al kan, in de app is dat (nog) niet te vinden.

Merchandise

Mocht je nou fan zijn geworden van de app, dan kan je ook verschillende t-shirts, truien, bekers, tassen en zelfs muismatten bestellen via de website. Al deze producten bevatten het Aircoin logo.

Evaluatie van de App

Ik speel zelf graag Pokemon GO, dus toen ik hoorde over Aircoin was ik meteen erg enthousiast. De Aircoin app verschilt van de Pokemon GO app door het feit dat het een simpelere app is. Je hoeft bijvoorbeeld geen moeite te doen om munten te verzamelen of te “vangen”, één klik op de munt en de munt komt in je wallet. Je hoeft ook niet echt op zoek te gaan naar de coins, er zijn altijd veel coins in de buurt. Zelf vind ik dat geen probleem, je wilt toch zoveel mogelijk munten verzamelen en het echte spelelement vind ik daarom ook minder belangrijk. Het blijft erg leuk dat je veel coins kan verzamelen door actief bezig te zijn in de buitenlucht. Wel vind ik het jammer dat het nog even duurt voordat je de coins uit het spel in je eigen wallet kan versturen. Dat kan pas in het eerste kwartaal van 2019.

Bron: Facebook reactie Matt Hawkes (LinkedIn)