Aion kopen, informatie en uitleg   - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Aion kopen, informatie en uitleg  

Aion kopen

Aion valt onder de derde generatie blockchainprojecten. Het is een populaire cryptocurrency. Aion kopen kan direct met iDEAL. Op het moment zijn er drie generaties blockchainprojecten. De eerste generatie wordt geleid door Bitcoin. Tweede generatie blockchainprojecten zijn de decentrale applicaties (dapps). Ethereum is in deze generatie het belangrijkste. De derde generatie komt voor uit de behoefte om volledig gebruik te maken van de kracht van naadloze internetconnectiviteit tussen afzonderlijke blockchainnetwerken. Deze generatie wil de blockchain naar het internet brengen. In deze blog bekijken we de cryptovaluta AION. Ook geven we informatie wat het precies is en lees je een uitleg over wat Aion allemaal kan betekenen. We beginnen met een korte uitleg.

Direct kopen met iDEAL

Aion, wat is dat?

Aion is het eerste blockchainnetwerk van de derde generatie waarmee verschillende blockchainnetwerken op wereldwijde schaal met elkaar kunnen communiceren. Er zijn tegenwoordig honderden blockchainprojecten en netwerken. Aion gelooft dat er nog duizenden of zelfs miljoenen bijkomen nadat massa adoptie wordt bereikt. Dan is het hard nodig om deze netwerken en projecten met elkaar te laten communiceren. De CEO van het project, Matt Spoke, deelt de gebruikers in drie categorieën onder.

 1. De groep die wil bouwen op een openbaar netwerk
 2. Mensen die bruggen willen bouwen tussen openbare en privé netwerken
 3. Gebruikers die met hulp van de code van Aion een eigen netwerk willen bouwen.

De cryptovaluta AION is de eigen valuta die op het netwerk gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Het is de ruggengraat van het project.

Wat doet Aion precies?

Hieronder kun je een overzicht lezen van de problemen die het derde generatie project oplost, de functies en kenmerken.  Ook lees je over meer informatie over hoe het platform werkt.

Oplossen van problemen

Aion wil de volgende problemen oplossen

 • Blockchain opereren allemaal in een eigen geïsoleerd netwerk.
 • Sommige projecten zijn geprogrammeerd in verschillende programmeertalen en hebben verschillende protocollen. Communicatie tussen deze netwerken is erg lastig.
 • Veel blockchainprojecten zijn slecht tot niet schaalbaar.

Functies van Aion

AION is een blockchainproject dat bruggen wil slaan tussen verschillende blockchainprojecten. Het haalt niet uit of deze projecten openbaar of privé zijn. Het heeft de volgende functies:

 • Uitwisseling van gegevens tussen elke blockchain die met AION kan werken. Dit zijn sowieso al projecten die een Ethereum component bevatten.
 • Snel transactie verwerken en verhoogde gegevenscapaciteit.
 • Het maken van een aangepaste publieke en privé blockchain die met elkaar samen kunnen werken.

Belangrijke kenmerken

De volgende kenmerken van dit project vinden wij bijzonder en zijn vrijwel uniek voor dit project:

 • Een dapp (decentrale applicatie) platform met een eigen virtual machine.
 • Het bevat een router dat waarde en logica uitwisselt tussen verschillende netwerken.
 • Een framework dat speciaal is gemaakt om kettingen (chains) te maken op het AION netwerk. Hierdoor heeft het een hoge transactiesnelheid.
 • Iedereen kan een brug maken op het Aion-netwerk als het andere netwerk Aion-compatibel is.
 • Het netwerk is zo gebouwd dat de meeste blockchains ermee samen kunnen werken.

Hoe Aion een consensus bereikt

Het platform bereikt op een andere manier een consensus dan de meeste blockchainnetwerken. Het consensus-mechanisme van Aion maakt gebruik van het Byzantine Fault Tolerance (BFT), Delegated Proof-of-Stake (DPoS) en een nieuw verificatie-algoritme genaamd Proof-of-Intelligence.

Het team achter het project

Het team bestaat uit erg veel mensen. Naast de eerder genoemde Matt Spoke (LinkedIn), die ook de Aion Foundation heeft opgericht, vinden wij de onderstaande personen belangrijk om uit te lichten:

 • Kessem Frank (LinkedIn) . Hoofdontwikkelaar en al 5 jaar actief in de blockchainwereld
 • Jinius Tu (LinkedIn). CTO van AION met een schat aan ervaring op het gebied van programmeren en ontwikkelen.
 • Jason Burke (LinkedIn). CFO met veel ervaring in deze positie bij andere bedrijven

Adviseurs

De volgende mensen voorzien het team van advies:

 • Vitalik Buterin (LinkedIn) (bedenker van Ethereum). Hij vind dat Aion zijn project Ethereum goed aanvult. Hij wordt gezien als een van de belangrijkste personen in de cryptowereld.
 • Anthony Di Loria (LinkedIn). Bedenker van Jaxx
 • Eric Gu (LinkedIn). Oprichter van de Metaverse Foundation.
 • Jeff Pulver (LinkedIn). Eigenaar van pulver.com

Aion koers live

Hieronder zie je de AION koers van de afgelopen maand.

Aion kopen iDEAL

Deze cryptocurrency kan je direct met iDEAL kopen bij onder andere Bitvavo. Zij hebben ook een gratis Aion wallet waarin je de munt direct kan bewaren. Klik op de onderstaande banner of ga via deze link direct naar Bitvavo. Nog niet overtuigd van deze aanbieder? Lees dan onze Bitvavo review eens!

Aion op een exchange kopen.

Je kan deze valuta ook op een exchange kopen. Dit kan onder andere bij Binance. Voor een volledig overzicht van Aion exchanges, kun je deze pagina raadplegen. Je moet dan eerst een andere cryptovaluta kopen. Dit kan je goed bij de onderstaande aanbieders kopen:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Meer informatie/handige links