Aeternity (AE): Verbindt real-world data met smart contracts - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Aeternity (AE): Verbindt real-world data met smart contracts

aeternity

Aeternity is een nieuwe blockchain-technologie ontworpen om een grote efficiëntie, een transparant bestuur en wereldwijde schaalbaarheid te bieden. De cryptocurrency wil een oplossing bieden voor de huidige uitdagingen in de blockchain technologie. Deze uitdagingen waar zij oplossingen voor willen bieden zijn op dit moment de problemen met de schaalbaarheid waar veel munten mee te maken hebben. Ook willen zij real-world data verbinden met smart contracts.

Oracles: Real-world data verbinden met smart contracts

Het verbinden van real-world data met smart contracts is één van de sterke punten van AE die de munt ook uniek maakt. Soms kan de uitvoering van een smart contract beïnvloed worden door factoren in de echte wereld. Deze factoren kunnen weersomstandigheden zijn, een aandelenkoers, verkiezingsresultaten, de prijzen van activa zoals goud en nog vele andere. Oracles is uniek omdat het fraudebestendige gegevens kan leveren waarop contracten kunnen reageren. Dat is fijn wanneer de uitvoering hiervan afhankelijk is.

State channels

Een ander uniek kenmerk van Aeternity zijn de state channels. Deze state channels maken het mogelijk om smart contracts off-chain uit te voeren. De blockchain handhaaft het smart contract alleen in het geval van een meningsverschil. Hierdoor blijft de administratie van een bedrijf geheim. Op de state channels kunnen gebruikers oneindig veel real-time transacties overboeken en ook grote transacties zijn geen probleem.

Consensus bereiken op de blockchain

Ook op het gebied van de blockchain komt Aeternity met verschillende nieuwe innovaties. Ze ondersteunen Turing- smart contracts op de blockchain. Deze smart contracts maken het mogelijk om contracten vast te leggen zonder de inmenging van derde partijen. Aeternity ondersteunt meerdere virtuele machines.

  • High level VM: Maakt snelle en goedkope contracten mogelijk met vaste uitvoeringskosten.
  • Functional typed warded VM: Wordt gebuikt voor het efficiënt en veilig uitvoeren van contracten.
  • Ethereum VM: Voert solidity smart contracts uit om een eenvoudige manier te bieden om te migreren vanuit Ethereum.

Op de Aeternity blockchain wordt gebruik gemaakt van een combinatie van Proof of Work (POW) en Proof of Stake (PoS).

Whitepaper

Het team achter de cryptocurrency is constant bezig met innoveren. Dat blijkt niet alleen uit de kenmerken van de cryptocurrency zelf. Wanneer je het whitepaper bekijkt, zie je dat ze dat heel anders hebben ingericht dan veel andere crypto-teams. Je opent geen PDF-bestand, maar je bekijkt het whitepaper op GitHub. GitHub is een populair software-ontwikkelingsplatform. Op GitHub kan het bestand op ieder moment bijgewerkt worden. Boven de informatie-artikelen vind je ook precies wie er hebben bijgedragen aan het artikel.

Het team

Het team achter AE bestaat momenteel uit 21 werknemers. Wanneer je dat vergelijkt met teams van vele andere cryptocurrencies, is dat een groot team! Op de website staat ook dat ze altijd op zoek zijn naar meer personeelsleden op verschillende vlakken.

het team

De lancering van Aeternity Roma Release

Op 27 november 2018 was de officiële release van het Roma mainnet. Roma is de naam voor de eerste implementatie van AE. De naam komt van het teambezoek aan Rome voor de Genesis-week. Op dit moment is het alleen nog beschikbaar voor ervaren gebruikers. Dit komt omdat het nog getest moet worden op veiligheid, wanneer eventuele problemen eruit zijn gefilterd komt er een meer eenvoudige interface.

Aeternity kopen

Je kunt Aeternity bij Bitvavo en Bitcoinmeester met iDEAL kopen. Klik op de juiste exchange in de onderstaande tabel om AE aan te schaffen.

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.