Aelf is een besturingssysteem ontworpen voor blockchains. Je kan het beschouwen als gelijkwaardig aan het Linuxsysteem, maar dan met blockchaintechnologie. De technologie is ontworpen om de uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid, consensus en smart contracts. Ook heeft het sidechains en een gedelegeerd consensus-systeem. Het heeft zichzelf gepositioneerd als een gedecentraliseerde cloud computing-blockchain-netwerk, met als doel commerciële adoptie van blockchain mogelijk te maken. Hoog tijd voor een Aelf review van Edwin. Hij beoordeelt zaken zoals het project, team, product en sterkte van de community/sociale media. Aan het einde lees je een eindscore tussen de 1 en 10.
Direct Aelf kopen met iDEAL
Het idee achter Aelf
Blockchaintechnologie wordt steeds vaker gebruikt en de nieuwe projecten met decentrale applicatie (dapps) vliegen je werkelijk om de oren. Erg fijn dat er zoveel bedrijven zijn die zich focussen op dit soort technologie, maar het brengt ook problemen met zich mee. Het toenemende aantal Dapps kunnen niet worden uitgevoerd op de huidige besturingssystemen. Blockchains hebben hun eigen problemen met schaalbaarheid, slimme contractuitvoering. Ook hebben zij vaak geen consensusprotocol dat kan worden geïntegreerd met de nieuwe technologie. Aelf lost de schaalbaarheiduitdaging op met sidechains en de consensusuitdaging door gebruikt te maken van een gedelegeerd Proof-of-Stake (delegated proof-of-stake, dPoS) consensussysteem.
Ecosysteem
Het ecosysteem van Aelf is gebaseerd op het idee van een zelf-ontwikkelende autoriteit via een stemprotocol. Omdat beslissingen in de gemeenschap moeten worden genomen, kunnen munthouders collectief beslissingen nemen die van invloed zijn op het ecosysteem, zoals het bepalen van de grootte en snelheid van sidechains, het verwijderen of toevoegen van sidechains of het kiezen of de sidechains wel of niet openbaar of privé moeten worden gemaakt.
Toepassingen van Aelf
Alef heeft een aantal zakelijke toepassingen in de volgende sectoren: financiële diensten (waaronder grensoverschrijdende betalingen, handelsfinanciering en financiering van de toeleveringsketen), verzekeringen, digitale identiteit en IP’s, slimme steden, het internet der dingen en het vermogen om te werken met bestaande Dapps op bestaande ketens.
Het team achter dit project
Het Aelf-project werd opgericht door Ma Haobo, die eerder de oprichter was van Hoopox. Ook was hij eerder al de CTO van GemPay en Allcoin. Haobo was al vroeg bezig met blockchain en wordt beschouwd als een expert op dit gebied. Hij wordt vergezeld door een aantal technische en financiële experts. Het team heeft naar mijn mening ervaring op alle vlakken en is een echt allround team. Op dit punt heb ik geen op – of aanmerkingen.
Er zijn ook een aantal adviseurs die Aelf steunen. Het project wordt onder andere van advies voorzien van Michael Arrington, de oprichter en CEO van TechCrunch, en Zhou Shouji, oprichter van FGB Capital. Daarnaast zijn er nog een aantal minder bekende, maar toch begaafde, adviseurs die dit project helpen.
Team van Aelf – Bron: https://aelf.io/
Private token sale
Er is geen publieke ICO gehouden voor dit project. De token sale was alleen toegankelijk voor bedrijven en grote investeerders. Onder andere Draper Dragon, Blockchain Ventures, FGB Capital en meer dan tien andere beleggingsondernemingen namen deel aan de token sale. Binnen twee weken werd de hard cap van 55.000 ETH behaald. Aelf moest andere geïnteresseerden al snel een “nee” verkopen.
Partners van Aelf
Aelf heeft een aantal belangrijke strategische partnerschappen. Het heeft volledige steun van Liam Robertson, CEO van Alphabit. Daarnaast zitten J. Michael Arrington, de oprichter en CEO van TechCrunch, en Zhou Shouji, de oprichtingspartner van FGB, in hun adviesraad.
Aan het begin van het jaar ging Aelf een strategische samenwerking aan met ThetaToken , een blockchain-bedrijf dat zich richt op het leveren van een gedecentraliseerd videoleveringsnetwerk.
In februari kondigde het bedrijf een wereldwijd partnerschap aan met DATX , een digitale reclameterminal die wordt aangedreven door blockchain.
Een maand later sloot Aelf de krachten met CNN , een op blockchain gebaseerd content-ecosysteem. Samen zijn de twee bedrijven van plan om te onderzoeken hoe de technologie van Aelf kan worden toegepast op de inhoudindustrie.
Partners en samenwerkingen:. Bron: https://aelf.io/
De Aelf technologie in een opsomming
Aelf biedt verschillende vernieuwende functies:
- Schaalbare nodes op een cluster van computers
- Parallelle verwerking voor maximaal gebruik van de verwerkingskracht
- Bronisolatie van smart contracts met behulp van sidechains
- Interoperabiliteit om uit te kiezen en uit te voeren op verschillende consensusprotocollen (DPOS, PoW, PoS) en private/public ketens.
Direct Aelf kopen met iDEAL
De ELF token: Beschikbaarheid en ELF kopen
Aelf-tokens worden gebruikt voor zowel een teken van waarde, een middel voor waardeoverdracht en voor het stimuleren van eerlijk gedrag in het ecosysteem. De tokens kunnen worden gebruikt in alle chains die het accepteren. Sidechains zijn van toepassing om door de hoofdketen te worden geïndexeerd door de hoofdketen tokens toe te laten. Hoofdketens gebruiken deze tokens om ze te delen met miners, tenzij het economisch onhaalbaar blijkt te zijn. In dat geval wordt het indexeren geannuleerd. Elf is voor Nederlanders (iDEAL) en Belgen (BanContact) eenvoudig te kopen. Je kan dit bij de Nederlandse aanbieder Bitvavo doen (Review/direct kopen). Daarnaast is het ook beschikbaar op veel exchanges, zoals Binance. Wij hebben ook informatie over Aelf kopen geschreven.
Toekomst Aelf – ELF crypto
Aelf heeft al veel bereikt sinds de lancering in november 2017. Het voltooide zijn DPOS-implementatie samen met hashing en mining in fase 2. Deze duurde van maart 2018 tot en met mei 2018. In die tijd ontwikkelde het ook een protocol voor grootboeken en overdragen van transacties. In mei voltooide het zijn cross-chain tweerichtingspeg en merkle proofs (fase 3). Tijdens de bestuurfase ontwikkeld het een stemmechanisme voor sidechains. Op 8 augustus 2018 kondigde het team aan dat het eerste testnet was voltooid met bijna 15.000 transacties per seconde. Fase 5 is nu in volle gang volgens de roadmap.