Aantal mensen met crypto in 2022 toegenomen - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Aantal mensen met crypto in 2022 toegenomen

Aantal-mensen-met-crypto-in-2022-toegenomen

Het aantal mensen met crypto is dit jaar flink gestegen. Volgens informatie van Datareportal is dit aantal gestegen naar 37,8 procent. Op dit moment hebben één op de tien internetgebruikers enige vorm van crypto. Zij hebben de leeftijd tussen de 16 en 64 jaar. Lees meer op Bitcoinsaltcoins.nl.

Crypto populair in ontwikkelingslanden

We zien dat crypto vooral heel populair is in landen waar de valuta flink is gekelderd. Dit is vaak het geval in ontwikkelingslanden. In dit soort landen is de valuta ook gevoeliger voor grote wisselkoersschommelingen.

Als we kijken naar bijvoorbeeld Turkije, dan zien we dat de Turkse lira ongeveer de helft van zijn waarde heeft verloren tegenover de Amerikaanse dollar. In dit land zie je een flinke stijging als het gaat om crypto. In Turkije steeg het aantal mensen dat crypto bezit met 86 procent. Eerder had tien procent van de inwoners van Turkije crypto, nu is dit gestegen naar 18,6 procent.

Best scorende landen met crypto

Het land waar percentueel gezien de meeste mensen crypto in bezit hebben is Thailand. Eén op de vijf mensen in Thailand heeft crypto, dit komt neer op een percentage van 20,1 procent. Na Thailand komen Nigeria, Filipijnen en Zuid-Afrika. Op de vijfde plek staat Turkije.

Nederland staat op de twaalfde plek, met een percentage van 13,1 procent. In de lijst met Europese landen staat Nederland op de tweede plek, achter Turkije.

Mannelijk geslacht en jonge generatie domineert

Uit data van Datareportal zien we dat vooral mannen eigenaren zijn van crypto en cryptomunten k open. Ook valt op dat crypto bij de oudere generaties minder in trek is. In de leeftijdsgroep 55 en 64 jaar bezit minder dan één op de twintig internetgebruikers crypto. Mannen domineren in alle vijf de leeftijdsgroepen.

Vrouwen daarentegen zijn minder geïnteresseerd in crypto. Eén op de tien vrouwen heeft cryptomunten in bezit. Hier is meer over bekend in het onderzoek van ‘Women x Crypto’ van het platform BlockFi.

Het blijkt dat er veel verschil is in interesse naar crypto tussen verschillende generaties. Dit kwam naar voren uit een onderzoek van een Amerikaanse financiële dienstverlening, Charles Schwab. Bij mensen uit generatie Z (geboren tussen 1996 en 2010) en millenials (geboren tussen 1980 en 1995) wil respectievelijk 43 procent en 47 procent dat crypto onderdeel wordt van hun pensioenplan. Bij de oudere generaties is dit anders. Uit onderzoek blijkt dat bij generatie X en de boomers 31 procent en 11 procent wil dat crypto onderdeel wordt van hun pensioenplan.