Aantal crypto-ontwikkelaars fors gestegen in 2022 - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Aantal crypto-ontwikkelaars fors gestegen in 2022

Aantal crypto-ontwikkelaars fors gestegen in 2022

De totale aantal maandelijkse actieve web-3 ontwikkelaars is flink gestegen in de laatste twaalf maanden. Dit is opvallend aangezien het jaar 2022 de boeken in gaat als een slecht jaar. Alle koersen zijn flink gedaald en de cryptomarkt is zo goed als ingestort. Blijkbaar zijn bearmarkten goed voor bouwers en dit komt nu uit.

Flinke toename in crypto-ontwikkelaars

Het aantal actieve crypto-ontwikkelaars is de afgelopen twaalf maanden gestegen met liefst 5,4 procent tot meer dan 23.300, dat meldt Electric Capital in een rapport.

De stijging is ook te zien in het aantal fulltime-ontwikkelaars. Deze zijn gestegen met 15,2 procent. Op dit moment zijn er al meer dan zevenduizend crypto-ontwikkelaars. Onder een fulltime-ontwikkelaar wordt iemand gerekend wanneer diegene 76 procent bijdraagt aan GitHub commits. Dit is een platform waar gezamenlijk software geprogrammeerd kan worden door ontwikkelaars. Er is dan ook een daling te zien bij de ‘eenmalige’ crypto-ontwikkelaars, namelijk 6,2 procent tot meer dan 3.500 van december 2021 tot december 2022.

Er zijn op dit moment 61.127 nieuwe ontwikkelaars bijgeschreven in de wereld van crypto. Dit is eerder nog nooit voorgekomen, een stijging van maar liefst 25,8 procent sinds 2021.

Ethereum

Ethereum (ETH) heerst onder de crypto-ontwikkelaars. Zij zijn in het aantal fulltime-ontwikkelaars gestegen met negen procent tot 1.873. Het digitale platform domineert nog steeds als de volgende ecosystemen bij elkaar worden opgeteld: 752 voor Polkadot (DOT), 511 voor Cosmos (ATOM) en 383 voor Solana (SOL).

Cosmos en Solana doen het ook goed met een stijging van 34 procent en 36 procent. Zij zijn in de achtervolging op Ethereum. Kijken we naar Starknet dan zien we echt een sterke toename. In 2022 heeft de layer 2-oplossing op Ethereum een toename van 214 procent in het aantal crypto-ontwikkelaars.