8 december 2010: De eerste mobiele transactie van Bitcoin - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

8 december 2010: De eerste mobiele transactie van Bitcoin

Na de eerste Bitcoin-transactie op 12 januari 2009, waarbij een pizza werd gekocht met Bitcoin, was 8 december 2010 de dag van de eerste mobiele transactie van Bitcoin. Wie de eerste Bitcoin-app heeft ontwikkeld en wie degene is die als eerste in de Bitcoin- en cryptogeschiedenis met een mobiel apparaat een transactie deed lees je in deze blog. Naast dat december de maand was van de eerste mobiele transactie van Bitcoin, was dit ook de maand dat het eerste miningpool block werd gegenereerd onder de gebruikersnaam sluch.

De Bitcoin-app

Op 7 december 2010 wordt de eerste Bitcoin-app gemaakt voor het internettoestel en de smartphone de Nokia N900. Voor de Nokia N900 waren er wel Nokia Internet Tablets, dit was echter de eerste waar ook mee gebeld kon worden. Op 11 november 2009 kwam de Nokia N900 op de markt. De Bitcoin app werd gemaakt door de gebruiker doublec.

De eerste mobiele transactie van  Bitcoin

Ook op 7 december 2010 vond de eerste mobiele portable-to-portable transactie van Bitcoin plaats. De gebruiker Ribuck was de allereerste die via een mobiel apparaat Bitcoin overmaakte naar een ander adres. Hij maakte in totaal 0.42 BTC over. 2010 was daarnaast ook het jaar dat Bitcoin voor het eerst op de beurzen terecht kwam en dat de prijs voor het eerst werd geregistreerd. De hoogste waarde die de Bitcoin in 2010 bereikte was $0.39. Pas later kwam er echt een flinke stijging in de waarde van de Bitcoin.

Eerste miningpool block Bitcoin

De 2010 decembermaand is niet alleen bekend door de eerste mobiele transactie van Bitcoin. In de decembermaand van 2010 werd het eerste miningpool block gegenereerd onder de gebruikersnaam sluch. Ook dit was weer een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de Bitcoin. Al deze mijlpalen waren weer een stap het ontstaan van een grotere populariteit van de cryptocurerencywereld.