7 altcoins die wij in de gaten houden voor Q4 2018 - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

7 altcoins die wij in de gaten houden voor Q4 2018

Vorig jaar was Q4 een zeer bijzonder kwartaal. Als je cryptocurrency had gekocht, kon het niet missen. Vrijwel elke valuta steeg enorm. Het vierde kwartaal van 2018 beslaat de maanden oktober, november en december. Het lijkt deze maanden een stuk anders te gaan lopen als vorig jaar. De grote investeerders lijken een stuk selectiever te zijn in hun keuze. Wij hebben 7 veelbelovende munten voor Q4 2018 op een rij gezet. Per digitale valuta leggen wij uit waarom wij verwachten dat deze cryptovaluta interessant is voor de komende maanden. Wil je een cryptocurrency toevoegen aan deze top 7 altcoins voor oktober, november en december 2018? Laat dan een reactie achter onder dit bericht! De cryptomunten hieronder staan in willekeurige volgorde

Cardano (ADA)

Cardano is een van de eerste volledige open-source blockchain dat gebruik maakt van peer-reviewed academisch onderzoek. Het is vernoemd naar het werk van Geolamo Cardano – een belangrijke Italiaanse wiskundige uit de renaissance. Veel blockchainprojecten en cryptovaluta haasten zich om nieuwe ontwikkelingen uit te brengen en aan de beloftes, die in de Whitepaper staan, te voldoen. Cardano pakt het juist rustig en wetenschappelijk aan. Met de ontwikkelaar en bedenker Charles Hoskinson (voormalig CEO van Ethereum) hebben zij een kundig persoon aan het roer.

Waarom wij ADA in de gaten houden

Recent heeft Charles Hoskinson een uitleg gegeven over wat er allemaal nog gaat komen. Daarnaast somt hij de zaken op die Cardano dit jaar heeft bereikt en de aandachtspunten voor de Cardano toekomst. De twee belangrijkste punten die er aan komen zijn:

 • Cardano Mainnet updates
 • Ledger Nano support

Cardano kopen

Je kan deze munt direct met iDEAL kopen bij Bitvavo (maak direct een gratis account aan). Ook is deze valuta te koop op meerdere exchanges (overzicht). Lees ook onze blog over Cardano (ADA) kopen.

Digibyte (DGB)

Digibyte is een project dat al in 2013 is gestart. Het belangrijkste doel van dit project is de snelste en meest decentrale blockchain ter wereld te maken. Dit moet dan weer gaan leiden tot massa adoptie. Digibyte heeft op het moment een blockchain met meer dan 100.000 nodes en in totaal 21 miljard coins (1000x Bitcoin). Zij willen, net als Electroneum, een valuta hebben waarmee je in hele valuta kan betalen. Bijvoorbeeld een kop koffie kan volgens het team beter 2 DGB kosten dan 0.000032 BTC.

Waarom wij DGB in de gaten houden

Het team achter dit project heeft in 2018 niet stil gezeten. Er hebben enorm veel ontwikkelingen plaatsgevonden. De komende ontwikkelingen vinden wij erg interessant:

 • Automatische overboekingen die eventueel herhaalt kunnen worden op een vast tijdstip
 • Meerdere exchanges gaan DGB paren toevoegen, zie ook de blogpost van Digibyte over dit punt.
 • Bounty programma voor ontwikkelaars. Ze willen doormiddel van DGB beloningen ontwikkelaars aanmoedigen om dingen te ontwikkelen voor Digibyte.

Digibyte roadmap q4

Digibyte kopen

Je kan DGB kopen via iDEAL bij Bitvavo. Maak via deze link een gratis account aan en je kan direct starten. Ook is het mogelijk om Digibyte op een exchange te kopen. Een overzicht van alle aangesloten exchanges zie je via deze link.

EOS (EOS)

EOS is een project dat wij al lange tijd in de gaten houden. Het doel van het project: Het grootste platform voor ontwikkelaars die decentrale applicaties (dapps) ontwikkelen. Het project is door Dan Larimer ontwikkelt en maakt gebruik van delegated proof-of-stake (DPoS). De ICO van EOS was een van de populairste ooit. Wij hebben een uitgebreide blog geschreven met daarin alle EOS informatie die je nodig hebt.

EOS informatie en kopen

Waarom wij EOS in de gaten houden

EOSIO 1.0 is in juli 2018 gelanceerd. Dit is volgens de EOS roadmap het laatste punt van fase 3. Fase 5 is nu gestart en duurt tot begin 2019. Er zullen een aantal interessante functies toegevoegd worden voor EOS. Zo gaan zij hard aan de slag om parallel execution toe te voegen (uitleg in het Engels). Ook zullen nog meer mensen kennis maken met dit project door de vele EOS airdrops die gehouden worden in Q4 2018 en Q1 2019.

EOS kopen

Wij hebben een uitgebreide blog geschreven met daarin het antwoord op de vraag: Hoe EOS kopen?. Deze valuta kan direct met iDEAL worden gekocht bij deze aanbieder. Ook zijn er verschillende grote exchanges beschikbaar. Hier zie je een volledig overzicht van alle exchanges.

Komodo (KMD)

Komodo is een project waar veel over gesproken wordt in de crypto-community. Ook binnen Nederlandstalige communities zien wij veel mensen die fan zijn van Komodo (KMD). Het is een fork van Zcash dat gebruik maakt van de zk-snark technologie. Het heeft een focus op privacy en anonieme transacties. Dit is geen nieuw idee, maar de uitvoering van KMD is erg goed.

Komodo q4

Waarom wij KMD in de gaten houden

De roadmap van Komodo is niet erg duidelijk. Het team houdt de community met name op de hoogte via blogposts. Wij vonden deze blog erg interessant. Een aantal punten waar het team nu aan werkt voor dit kwartaal en 2019 uitgelicht:

 • Cross-chain slimme contracten
 • Delayed proof-of-work beveiliging
 • UTXO-gebaseerde slimme contracten
 • Mult-chain synchronisatie

Komodo kopen

Ook KMD koop je snel en gemakkelijk via IDEAL. Dit kan in Nederland – op het moment van schrijven – alleen bij de Nederlandse cryptocurrency broker Bitcoin Meester (maak direct een gratis account aan). Via deze link zie je een overzicht van grote exchanges die handelen tussen onder andere Komodo (KMD) en valuta zoals BTC en ETH.

Ripple (XRP)

Ripple is een project dat al in 2012 is begonnen. Het bestaat uit meerdere onderdelen, zoals xCurrent, xRapid en xVia. Het wordt vooral gebruikt als brug tussen cryptocurrencies/blockchain en de huidige traditionele financiële wereld. In onze uitgebreide Ripple uitleg lees je meer over de geschiedenis, het kopen, de XRP wallets… eigenlijk alles wat je over Ripple (XRP) moet weten.

Waarom wij Ripple in de gaten houden

Wij houden de cryptovaluta XRP en het bedrijf achter Ripple al sinds 2013 goed in de gaten. Ze blijven interessante samenwerkingen aankondigen met grote financiële partners. Daarnaast is in Q3 het platform xRapid voor commerciële bedrijven gelanceerd. In de eerder genoemde Ripple gids lees je alle redenen om Ripple in de gaten te houden. Deze huidige nummer 3 cryptovaluta qua marktkapitalisatie mag eigenlijk niet missen in jouw crypto portfolio voor Q4 2018.

XRP kopen

Je kan deze munt op verschillende manieren kopen. Onze favoriete manier is via Bitvavo (link). Je kan hier namelijk gratis de wallet gebruiken, die je automatisch bij jouw account krijgt. Zo hoef je niet de standaard 20XRP minimum te behouden. Deze moet je normaal gesproken altijd op in een Ripple wallet hebben staan om deze te mogen gebruiken. Ook kan je XRP op meerdere exchanges kopen. Op deze pagina van Coinmarketcap zie je daar een volledig overzicht van.

Zilliqa (ZIL)

Zilliqa wil het snelste en meest decentrale platform waarop mensen slimme contracten kunnen maken lanceren. Ook bieden zij het maken van decentrale applicaties (dapps) aan op het Zilliqa platform. Het grootste verschil met andere platforms is de relatief lage prijs in gebruik. Zij maken hier gebruik van sharding. Dit is het opbreken van databases in meerdere segmenten. Zilliqa maakt gebruik van zowel Proof-of-Work (POW) als het Practical Byzantine Fault Tolerance algoritme.

Waarom wij ZIL in de gaten houden

Het gehele project vinden wij erg interessant. Recent hebben zij in de Telegram groep aangekondigd dat het Zilliqa mainnet verplaatst wordt van Q3 naar Q4 2018. Dit is al een goede reden om dit project en deze cryptovaluta goed in de gaten te houden. Het team gaat de extra tijd gebruiken om onder andere de volgende dingen toe te voegen:

 • Zorgen dat de beveiliging 100% gegarandeerd wordt
 • Token-swaps voorbereiden
 • ZIL integreren met wallets
 • Toolchains ontwikkelen
 • Meer decentrale applicaties (dapps) integreren

Zilliqa roadmap Q4

Zilliqa kopen

Je kan Zilliqa kopen via deze link met iDEAL. Ook kun je direct een gratis wallet aanmaken om deze cryptovaluta in op te slaan. Daarnaast is het ook mogelijk om ZIL op een exchange te kopen. Voor een overzicht van alle beschikbare Zilliqa exchanges ga je naar deze pagina van Coinmarketcap.

0x (ZRX)

0x is een protocol waarop handel in tokens gestroomlijnd wordt. Het werkt via smart contracts op de Ethereum blockchain. Wij hebben recent een blog geschreven met alle informatie over het 0x protocol en de bijbehorende cryptovaluta. Deze valuta wordt afgekort als ZRX.

Waarom wij 0x in de gaten houden

Er komen elke maand weer nieuwe interessante features uit. Zo is er in de maanden voor Q4 hard gewerkt aan gebruiksgemak van 0x. Zij willen zich ook gaan focussen op gaming. Het team denkt dat de toekomst van gaming en blockchain hand in hand gaan. In de meest recente blog (link) op de officiële website lees je hier meer over. Daarnaast is het een interessant project wat steeds meer bekendheid krijgt. In de toekomst – niet alleen in Q4 2018 – verwachten wij veel van dit project.

0x kopen

Je kan de cryptovaluta ZRX kopen met iDEAL via onder andere Bitvavo (maak nu een gratis account aan). Ook is het mogelijk om ZRX via een exchange te bemachtigen. Bekijk hier het overzicht van alle beschikbare exchanges die 0x (ZRX) aanbieden.

Van welke cryptovaluta verwacht jij het meest in de maanden oktober, november en december 2018?