7 crypto voorspellingen voor 2019 - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

7 crypto voorspellingen voor 2019

Cryptocurrency 2019

Soms voelt het alsof er alleen maar slecht nieuws te lezen is over cryptocurrencies en blockchain in het algemeen. Wanneer het Federal Bureau zegt dat crypto niet eens op hun agenda staat, er weer SEC vertragingen zijn en landen zoals China nieuwe regelgeving omtrent cryptovaluta verzinnen, is dat niet positief. Ook de schaalbaarheid van bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum baart veel zorgen. Toch zijn wij positief over 2019. De crypto-wereld is een gekke wereld waar van alles in korte tijd kan gebeuren. Dagelijks fluctueren de prijzen van meerdere tokens en valuta. Ook zijn er steeds meer (grote) bedrijven zich bezighouden met onderzoek naar blockchaintechnologie. Er wordt erg veel werk verzet in de blockchainwereld. Dit zal niet onopgemerkt blijven.


In deze blog lees je onze voorspellingen voor de cryptowereld in 2019. Ook al is het jaar nog lang niet om… wij kijken graag vooruit! Wat denk jij wat de cryptowereld staat te wachten in het nieuwe jaar? Laat gerust een reactie achter onder dit bericht! We beginnen bij voorspelling nummer 7 en tellen af naar 1.

Disclaimer: Dit zijn onze voorspellingen voor 2019. Het zijn voorspellingen. Wij bezitten geen glazen bol om de toekomst in te bekijken. Deze blog is dan ook geen bindend koopadvies of ander soort advies.

Update: In januari 2019 start Bitvavo met een eigen exchange. Hier kan je tegen zeer lage kosten handelen. Advies: maak snel een account aan bij Bitvavo om zo eventuele verificatie-wachttijden te voorkomen in januari.

Lees ook: 10 veelbelovende crypto 2019

7) 2019 wordt jaar van de Security Tokens

In 2017 was er veel te doen over aankomende regelgeving van meerdere landen. Deze tijd is gekomen. In de Verenigde Staten heeft de SEC (Securities and Exchange Commision) besloten dat alle ICO’s eigenlijk securities zijn. Een security vertegenwoordigt een eigendomspositie van een beursgenoteerd bedrijf (vaak via aandelen), een crediteurenrelatie met een overheidsinstantie of onderneming (obligatie) of eigendomsrechten (optie). Wij verwachten dan ook dat ICO’s verleden tijd zijn in 2019 en een groot deel STO’s gaan worden (Security Token Offerings). Mensen kopen dan iets waar een aandeel tegenover staat.

6) De prijs zal dalen en daarna flink stijgen

Waarschijnlijk hoopte je te lezen dat de prijs voor altijd enorm zal stijgen. Dat Bitcoin en Ethereum in 2019 direct een nieuwe ATH (All Time High) gaan noteren. Dit verwachten wij niet. De prijs zal eerst nog een dalende trend inzetten. Daarna verwachten wij wel dat enkele munten een nieuwe ATH gaan noteren.

5) Decentrale exchanges en betere beveiliging

Niet alleen crypto-fanaat (of gek?) John McAfee (Twitter) denkt dat decentrale exchanges de cryptowereld in de toekomst gaan beheersen, ook wij zien dit in 2019 gebeuren. Op het moment valt er nog veel werk te verzetten. De meeste huidige decentrale exchanges zijn niet gebruiksvriendelijk, hebben een transactielimiet en niet veel actieve gebruikers. In 2019 moet dit allemaal veranderen. Betere beveiliging en verhoging van gebruiksvriendelijkheid moet een hoop nieuwe gebruikers gaan brengen naar dit soort decentrale handelsplatformen.


4) Steeds meer bedrijven gaan blockchain en cryptocurrencies gebruiken in 2019

Veel grote bedrijven hebben interesse getoond in blockchaintechnologie en cryptovaluta. Deze pioniers maken hiermee de weg vrij voor bedrijven die nu nog aan het afwachten zijn. In 2018 zijn er veel resultaten geboekt op het gebied van blockchaintechnologie. Ook zijn er veel grote bedrijven, zoals ExxonMobile en Cisco die steeds meer met deze techniek willen gaan doen. In 2019 verwachten wij dat het aantal bedrijven die investeren in blockchaintechnologie flink gaat groeien.

2019 crypto

3) Institutionele beleggers wagen de sprong

De regelgeving omtrent cryptovaluta heeft veel mensen (o.a. houders van cryptovaluta en bedrijven die werkzaam zijn binnen de blockchainindustrie) kopzorgen bezorgd. Toch zijn nieuwe regels van overheden en financiële instanties zeker niet altijd slecht. Veel traditionele investeerders voelen zich, dankzij nieuwe regelgeving, steeds comfortabeler om te investeren in cryptovaluta. Projecten die gelijkenissen vertonen met het huidige financiële systeem zullen als eerste erg populair gaan worden. Dit zijn onder andere Bitcoin Futures en ETF’s. 2019 gaat het jaar worden waar traditionele investeerders in de beurs zich gaan wagen aan digitale bezittingen. Nalevingsnormen en regelgeving zullen volwassener worden, waardoor er een nieuwe aanwas van investeerders gaat komen.

Direct zelf crypto kopen? Bekijk de onderstaande aanbieders eens!

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

2) Oplossing met betrekking tot schaalbaarheid

Een van de meest interessante vraagstukken in de cryptowereld is het schaalbaarheidsprobleem. Er zijn op het moment veel bedrijven en programmeurs bezig met een oplossing vinden. Interessante oplossingen die komen (of er al zijn) zijn onder andere het Lightning Network van Bitcoin en Plasma van Ethereum. Het is in 2017 en 2018 duidelijk geworden dat schaalbaarheid een probleem is, dat een oplossing nodig heeft. Daarna kan er een groei worden ingezet. In 2019 zijn de meeste oplossingen, waar nu aan wordt gewerkt, geïmplementeerd.

1) Mass Adoption (massale acceptatie) cryptocurrency 2019

2019 gaat het jaar worden van Mass Adoption. Voor veel mensen is dit lastig te geloven, maar wij denken toch dat de massa cryptocurrencies en blockchain gaan leren kennen en accepteren. We gaan in 2019 een groter en breder publiek zien die zich bezig gaat houden met cryptovaluta. Daarnaast gaat het ook veel meer gebruikt worden door zowel bedrijven als individuen.

Over het algemeen lezen wij op fora, sociale media en andere communities dat 2019 wellicht te vroeg is voor Mass Adoption. Misschien is dat wel zo, maar toch denken wij dat het hard kan gaan als bijvoorbeeld het schaalbaarheidsprobleem is opgelost en er meer investeerders bijkomen.

Wat denk jij wat er in 2019 gaat gebeuren in de wondere wereld van cryptocurrencies?