7 blockchain-projecten en cryptovaluta binnen het onderwijs - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

7 blockchain-projecten en cryptovaluta binnen het onderwijs

De volgende 7 blockchain-projecten en crypto-platforms maken het voor iedereen over de hele wereld mogelijk om onderwijs te volgen. Het is een innovatie die de (online) onderwijswereld nog veel zal kunnen brengen.

IXTUS Edutainment (IXE)


Het product van IXTUS, Little Detective, is het eerste beschikbare interactieve edutainmentplatform op de blockchain. Dit platform, gericht op kinderen van 3 tot 8 jaar, brengt de huidige multimedia-educatieformats een stap verder. Het programma kan, zolang er een connectie is, op de blockchain worden benaderd via verschillende apparaten op meerdere platforms overal ter wereld. De kinderen zijn spelenderwijs bezig met rekenen, taal het leren van de dagen, kleuren, vormen etc.

Open Source University (EDU)


Open Source University biedt studenten een wallet voor digitale referenties. Via de blockchain zijn deze leerlingen verbonden met bedrijven en academische instituten. Met de digitale referenties in hun wallet kunnen studenten de beste academische- en carrièremogelijkheden vinden. Scholen, studenten en bedrijven worden met elkaar in contact gebracht. Hierdoor is het makkelijker voor bedrijven om de juiste werknemers te vinden met de juiste certificaten en diploma’s. Afgestudeerden vinden makkelijker en sneller een baan omdat ze niet alleen zelf hoeven te zoeken, maar ook gevonden kunnen worden door bedrijven met hun onderwijservaring en CV.

ODEM (ODEM)


Dit platform biedt studenten en andere mensen die op zoek zijn naar onderwijs de kans om in contact te komen met docenten. Doordat studenten en docenten rechtstreeks met elkaar in contact komen, is de prijs van het onderwijs beter betaalbaar. Er bestaan educatieve programma’s voor groepen en voor individuele personen. Ook docenten kunnen makkelijker gevonden worden en kunnen hun onderwijsprogramma’s sneller makkelijker updaten, veranderen en verbeteren omdat ze niet vastzitten aan de “starheid” van scholen.

Tutellus (TUT)


Tutellus is één van de eerste platforms op de blockchain die een beloning voor lerende studenten in de vorm van cryptovaluta wil introduceren op de blockchain. Ook docenten kunnen worden beloond met cryptovaluta wanneer hun studenten met succes cursussen afronden en goede resultaten behalen. Het platform wil ervoor zorgen dat het ook voor minder bedeelde personen mogelijk wordt om te studeren en dat studenten meer gemotiveerd zijn om te leren. Ook willen ze docenten belonen op basis van de kwaliteit van hun onderwijs. Bedrijven kunnen op het platform makkelijk zoeken naar kandidaten die qua kennis en opleiding geschikt zijn voor openstaande functies.

BitDegree (BDG)


Op BitDegree vind je exclusieve online IT-cursussen met gratis certificaten. Je kan je aanmelden op het platform als docent of als student. Zo kan je bijvoorbeeld meedoen aan een PHP masterclass. Je betaalt dan voor een groot aantal lezingen. Je vindt masterclasses en opleidingen voor bijvoorbeeld gameontwikkeling, programmeertaal, grafisch design, e-commerce, marketing en blockchain en crypto. Nieuw op BitDegree zijn de interactieve cursussen.

Extracredit (XTRA)


Op het Extracredit-platform kan je meer leren over de blockchain-technologie. Ook op dit platform wordt je beloond voor het studeren. Wanneer je een cursus hebt afgerond wordt je hiervoor beloond met XTRA-tokens. Er zijn nu al 60 verschillende gratis cursussen te vinden op het platform en iedere dag wordt de “bibliotheek” weer aangevuld met nieuwe cursussen. Als docent wordt je met XTRA-tokens beloond voor de cursussen die op het platform worden gepubliceerd. Docenten verdienen een bonus wanneer studenten slagen voor de cursussen. De XTRA-tokens kunnen door docenten ingezet worden om lesmateriaal en gadgets aan te schaffen.

Education Ecosystem (LEDU)


Op het Education Ecosystem kan je meer leren over verschillende onderdelen van (toekomstige) technologievelden. Het onderwijs ecosysteem zal starten met de volgende hoofdcategorieën die verschillende subcategorieën bevatten. Deze hoofdcategorieën zijn: Kunstmatige intelligentie, cryptocurrencies, cybersecurity, game-ontwikkeling, data science, programmeren, design en virtual-reality. Het platform is vooral gericht op experts op dit gebied die er nog meer over willen leren. Alle onderwijsbestanden kunnen ook worden gedownload, dat biedt studenten de mogelijkheid om de informatie ook later nog te raadplegen.