Home Geschiedenis van cryptocurrency 6 november 2010: De marktkapitalisatie van BTC is meer dan 1 miljoen...

6 november 2010: De marktkapitalisatie van BTC is meer dan 1 miljoen dollar

DELEN
Marktkapatalisatie Bitcoin geschiedenis

Na iets meer dan een jaar 10 maanden en drie dagen is de marktkapitalisatie van Bitcoin voor het eerst meer dan 1 miljoen dollar. Dit is was toentertijd een echte mijlpaal. Niemand had toen kunnen voorspellen dat de marktkapitalisatie ruim boven de 280.000.00.000 dollar uit zou komen. Een schommeling van meerdere miljoenen dollar per dag zijn nu niet eens vreemd meer. Op 6 november 2010 werd dit op diverse fora, waaronder BitcoinTalk, echt gevierd. Tegenwoordig wordt er niet meer stil gestaan bij een paar miljoen euro meer of minder Market Capitalization.


Wat is de market cap / marktkapitalisatie?

Een market cap in cryptocurrency is het aantal munten in omloop keer de huidige prijs per coin. Deze term is belangrijker dan de hoogte van één coin, omdat het iets verteld over de totale waarde van een cryptovaluta.

Een voorbeeld:

Op 13 december zijn er in totaal  16,737,862 BTC in omloop. De prijs op dat moment (09:45) is $16.975,00. Als nu het aantal BTC in omloop (circulating supply) vermenigvuldigd met de huidige Bitcoin koers, dan krijg je $284.125.207.450 USD. Dat is de huidige marktkapitalisatie van BTC. Dit kun je natuurlijk ook bij alle andere cryptovaluta uitrekenen, waar de huidige munten in omloop bekend van zijn.

Market cap BTC 2017
Marktkapitalisatie Bitcoin in 2017, via Blockchain.info

Waar kun je de Market Cap van Bitcoin bekijken?

Er zijn meerdere plekken waar je de market cap van Bitcoin kan bekijken. Bekijk eens de onderstaande websites:

  • Blockchain Info cap (link)
  • Coinmarketcap.com (link)
  • Bitcoinofcharts.com (link)
  • Bitcoinity data (link)

Dit artikel is onderdeel van de serie Geschiedenis van cryptovaluta.

DELEN
Vorig artikelDag 40 Electroneum: Re-launch op 13 december – wallets live
Volgend artikelPeercoin kopen met euro, omwisselen en PPC wallets
Edwin is de oprichter van Bitcoinsaltcoins.nl. Sinds 2012 investeert hij in cryptovaluta. Ooit begon hij (te laat) met Bitcoin, maar wel op tijd met Litecoin. Toen hij zijn eerste winst maakte met LTC, was Edwin verkocht. Sindsdien volgt hij al het cryptocurrency nieuws. Zijn cryptopassie kan hij sinds 2017 kwijt op Bitcoinsaltcoins.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here