5 crypto projecten met Internet of Things (IoT) - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

5 crypto projecten met Internet of Things (IoT)

Internet of things

Het Internet of Things is misschien wel een van de meest veelbesproken onderwerpen als het gaat om opkomende technologie. In het Nederlands wordt het ook wel Internet der Dingen genoemd. Het idee van miljoenen verbonden apparaten is fascinerend en ongelooflijk. Er is echter wel een serieus probleem als het gaat om IoT. Het gaat vaak om een gecentraliseerde gegevensopslagsysteem. Dit is waar blockchain en cryptovaluta wellicht de beste optie in kan bieden. In deze blog bekijk ik 5 veelbelovende cryptocurrency en blockchainprojecten die bezig zijn het Internet of Things the revolutioneren. De projecten staan in willekeurige volgorde.

Koop direct IOTA en Waltonchain

Definitie Internet der Dingen

De meest recente definitie van IoT is als volgt: Een ontwikkeling van het internet, waarbij alledaagse voorwerpen zijn verbonden met het netwerk en gegevens kunnen uitwisselen. Bron 

Waltonchain


Waltonchain is een project dat blockchain combineert met het Internet of Things. Dit doen zij met een radiofrequentie-identificatietechnologiesysteem om de supply chain te beheren. De Walton staat voor wijsheid, verandering, label, handel, organisatie en netwerk. Het project is vernoemd naar de uitvinder van de RFID technologie; Charlie Walton. Ook maakt Walton gebruik van deze technologie om een individueel product gedurende de hele reis van productie en distributie bij te houden. Ze introduceren het concept van Value Internet of Things (VLoT), om de integratie van deze technologie te beschrijven.

CPChain


CPChain is een fysieke cyber-chain, een blockchain gedistribueerde infrastructuur. Het combineert blockchaintechnologie, computertaal en schaalbaarheid via cloudopslag om IoT-apparaten in staat te stellen met elkaar te communiceren. Dit doen zij via gegevens via een cross-chain applicatie. Ook is het een kanaal voor een breed scala aan gegevensverzameling, deling, opslag en toepassingen voor Internet of Things apparaten. Het is ook bedoeld om mensen geld te laten verdienen op het platform, middels de Internet der Dingen technologie.

IOTA


IOTA mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Dit is een open-source toestemming loos gedistribueerd grootboek. Het is niet rechtstreeks gebaseerd op blockchaintechnologie, maar op de eigen ontworpen Tangle. Het is ontworpen om de toekomst van Internet of Things mogelijk te maken met gegevensintegriteit voor machines en kosteloze transacties.

Ruffchain


Ruffchain is een nieuwe gedecentraliseerde ontwikkelde software op basis van blockchaintechnologie. Het is zeer efficiënt voor het Internet of Things. Ruffchain maakt gebruik van een open-source distributiesysteem dat de overgang vergemakkelijkt door de informatiestroom, het point-to-point-netwerk en consensusmechanisme uitbreidt van de virtuele wereld naar de echte wereld.

Internet Node Token


Het internet van knooppunten oftewel Internet of Nodes (INT) kun je op veel punten vergelijken met IOTA. Dit systeem is echter wel gebouwd op blockchaintechnologie en is gericht op het bouwen van een systematisch raamwerk. Hierop kunnen machines en apparaten verbinding met elkaar maken via knooppunten (nodes). In feit is INT een gedecentraliseerde economie, die wordt aangestuurd om de interconnectie voor het internet der dingen te verbeteren.