5 bedrijven die onderzoek gaan doen naar blockchaintechnologie in 2018 - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

5 bedrijven die onderzoek gaan doen naar blockchaintechnologie in 2018

Overal ter wereld zijn er bedrijven die interesse tonen in blockchain. De achterliggende techniek lijkt vooral financiële instellingen te boeien. Ook zijn er bedrijven in andere branches die onderzoek aan het doen zijn naar de toepassingen van blockchaintechnologie. Het ene bedrijf wat serieuzer dan de ander. Het Blockchain Research Institute in Canada heeft dit jaar veel nieuwe bedrijven welkom kunnen heten. In deze blog lees je een top 5 van grote bedrijven die onderzoek gaan doen (of zijn gaan doen) naar blockchaintechnologie in 2018. De bedrijven staan in willekeurige volgorde beschreven.


Procter & Gamble

Deze grote multinational (link)richt zich op consumentenproducten. Als je in de supermarkt loopt, dan kom je producten van dit bedrijf tegen. Zo heeft het onder andere de volgende merken in bezit:

  • Always
  • Durecell
  • Gilette
  • Mach3
  • Oral-B
  • Pampers
  • Pringles

Zij hebben recent aangegeven interesse te hebben in blockchainonderzoek. In het afgelopen jaar hebben zij meerdere hints gegeven. Zij hebben zich in 2018 bij het Blockchain Research Institute gevoegd.

SpaceChain

Het combineren van blockchain en ruimtereizen lijkt ons een zeer interessante combinatie. SpaceChain houdt zich sinds kort bezig met het onderzoek naar hoe blockchain kan helpen bij dit soort reizen. Ook zij hebben zich in 2018 bij het grote Blockchain instituut in Toronto gevoegd. Wat precies de plannen zijn van SpaceChain op het gebied van blockchain, is voor ons nog onbekend.

Intuit

Intuit (link) is vooral bekend van software en softwareoplossingen. Veel bedrijven maken gebruik van de financiële software van Intuit. Het bedrijf staat er al jaren om bekend de nieuwste technieken te implementeren. Dat zij zich gaan richten op blockchaintechniek, is dan ook geen onverwachte stap. Verwacht wordt dat zij vooral de kleinere bedrijven gaan voorzien van software waar enkele toepassingen van blockchaintechnologie in is verwerkt.


ExxonMobil

ExxonMobil is een van de grootste oliebedrijven ter wereld. Het is in 1999 ontstaan na een fusie tussen, je raadt het al: Exxon en Mobil. Het behoort tot de zes grootste (staats-onafhankelijke) oliemaatschappijen ter wereld. Eerder dit jaar werd bekend dat zij blockchaintechnologie willen gebruiken om de Speedpass app (website)te verbeteren. Deze app maakt snelle betalingen mogelijk bij ExxonMobil stations. Ook heeft het een spaarprogramma in de app. Wat zij verder onderzoeken is op het moment onduidelijk.

Cisco

Veel mensen die in de IT werken zijn bekend met het merk Cisco. Zij zijn gespecialiseerd in computer netwerken, zowel de software als hardware kant. Het bedrijf heeft al een speciale afdeling voor blockchainonderzoek. Ook hebben zij zich gevoeg bij het Blockchain Research Institute in Canada. Wat zij uit deze samenwerking willen halen is nog onbekend.