28 januari 2011: 25% van alle Bitcoins zijn gegenereerd - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

28 januari 2011: 25% van alle Bitcoins zijn gegenereerd

Bitcoin minen grafiek

Het minen van Bitcoin ging in de eerste jaren sneller. De moeilijkheidsgraad was lager en de blockbeloningen lagen een stuk hoger. Op 28 januari 2011 was al 25% van alle Bitcoin gegenereerd. Volgens een recente studie zijn ongeveer 4 miljoen BTC verloren en zullen nooit meer terugkomen. Mensen zijn bijvoorbeeld de private keys vergeten, overleden of kunnen om de een of andere reden niet meer bij de cryptovaluta.

Januari 2011 voor Bitcoin

De Bitcoin koers was op 1 januari 2011 slechts 30 cent. Wie voor 100 dollar aan BTC kocht, kreeg er 333,33 BTC voor. Dit zou tegen de koers van vandaag bijna een miljoen euro waard zijn. Op 28 januari waren totaal 5,25 miljoen BTC gemined. Een groot deel werd gedaan door Satoshi Nakamoto en andere mensen die vroeg begonnen met het BTC-netwerk in leven te houden.

Wat gebeurd er als 100% van alle Bitcoin zijn gegenereerd?

Bitcoin miners krijgen nog steeds de transactiekosten voor het genereren van blocks. Dit is nodig om het Bitcoin netwerk in leven te houden. Naarmate de prijs van bitcoin toeneemt, zullen ook de vergoedingen die per transactie worden toegewezen, toenemen. Uiteindelijk moeten deze transactiekosten zo waardevol worden dat het miners aanmoedigt om te blijven minen, ook al krijgen ze geen beloning per block. Dus terwijl nieuwe BTC ophouden te bestaan, worden miners nog steeds uitbetaald. Natuurlijk zullen sommige miners er op dat moment mee stoppen.

Wanneer is Bitcoin voor 100% gemined?

Begin 2011 werd de grens van 25% al gehaald. Daarna is het alleen maar moeilijker geworden om Bitcoin te minen. Het gaat dus steeds minder snel. Naar verwachting zal ergens in het jaar 2140 de grens van 100% gepasseerd worden.

Wie hielpen om de 25% te halen in januari 2011?

Op het begin was het alleen Satoshi Nakamoto die actief was op het netwerk met meerdere computers. In de eerste weken heeft hij ruim 1 miljoen BTC vergaard. Dit deed hij gewoon met de CPU van de computers. Daarna zijn ook Hal Finney en een aantal andere bekenden, geïnteresseerden en mensen die in het idee van de Bitcoin Whitepaper geloofden gaan minen. Een kleine groep mensen heeft de eerste 25% van Bitcoin gemined.

Bitcoin kopen of minen?

Op het moment is het wellicht beter en goedkoper om gewoon BTC te kopen. Dat kan goed bij de onderstaande aanbieders:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.