25 meest invloedrijke personen in de blockchainwereld - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

25 meest invloedrijke personen in de blockchainwereld

In de wereld van blockchain en cryptocurrency nemen meerdere personen een voortrekkersrol. Je zou deze personen cryptocurrency influencers kunnen noemen. Hieronder een uitgebreid overzicht van de meest invloedrijke mensen in deze wereld. De lijst is samengesteld uit diverse bronnen. Er is onder andere gekeken naar activiteit en vermeldingen op de grootste crypto- en blockchainwebsites ter wereld.

Vitalik Buterin

Medeoprichter van Ethereum | Twitter

Vitalik Buterin HomesteadVitalik is het brein achter ’s werelds tweede meest waardevolle cryptocurrency: Ethereum. Hij leerde voor het eerste over crypto van zijn vader. Na het oprichten van het populaire Engelstalige Bitcoin Magazine in 2011, heeft Vitalik de blockchain en cryptocurrency systemen geanalyseerd. Dankzij het schrijven voor het magazine, heeft hij kennis gemaakt met alle facetten van de blockchainwereld. Eind 2013 werd de Whitepaper van Ethereum gepubliceerd. Op het moment is hij de Chief Scientist van de Ethereum Foundation. Ook leidt hij het onderzoeksteam van Ethereum, dat de kerntechnologie van crypto onderhoudt. Tevens werken zij aan de toekomstige versies van het Ethereum-protocol.

Andreas M. Antonopoulos

Auteur van het boek ‘Mastering Bitcoin’ | Twitter 

Andreas_M_AntonopoulosAndreas wordt gezien als een van de belangrijkste en meest invloedrijke personen op het gebied van Bitcoin en blockchain. Hij is al sinds het begin een groot voorstander van deze technologie en de principes van decentralisatie. Daarnaast is hij een expert op het gebied van beveiliging van gedistribueerde systemen. Ook heeft hij veel boeken, artikelen en blogposts gemaakt over cryptocurrencies en spreekt hij op conferenties wereldwijd. Zijn bedrijf biedt strategisch advies aan een kleine groep bedrijven die actief zijn in het crypto-ecosysteem.

Charlie Lee

Maker van de crypto Litecoin | Twitter 

Charlie Lee Twitter
Credit: Charlie Lee Twitter

Hij is vooral bekend als de maker van Litecoin. Net als veel vroege aanvaarders (Early Adopters) van  Bitcoin, begon hij met het minen van Bitcoin. Charlie Lee ziet zijn Litecoin vooral geschikt voor kleinere transacties, die bijvoorbeeld in de wereld van retail gebruikt worden. Bitcoin is dan meer een cryptocurrency en valuta voor betalingen die men internationaal doet of waar hogere bedragen mee gemoeid zijn. Hij is erg actief op Twitter en heeft ook de meme The Flappening in het leven geroepen, omdat hij veel gebruik maakt van de kippen-emoticon.

Nick Szabo

Bedenker en maker van Bit Gold | Twitter

Nick Szabo
Credit: Nick Szabo Twitter

Nick Szabo is een van belangrijkste beïnvloeders van Bitcoin. Hij begon al in 1998 met het schrijven van het Bit Gold voorstel. Dit wordt gezien als de voorloper van Bitcoin. Veel mensen en media hebben Nick aangewezen als Satoshi Nakamoto. Hij blijft deze bewering herhaaldelijk ontkennen. Szabo wordt ook gezien als de ‘vader’ van smart contracts. Tegenwoordig draagt hij nog steeds zijn steentje bij aan de crypto-wereld en wordt hij gezien als een invloedrijk persoon.

Brian Armstrong

Mede-oprichter en huidig CEO van Coinbase | Twitter

Brian Armstrong CoinbaseBrian heeft een dubbele major in Computer Sciences en Economics behaald aan de universiteit. Het grootste deel van zijn leven is hij werkzaam in de technologie-industrie. Omdat hij de (technische) kennis in huis had, begon hij in 2011 met het oprichten van Coinbase. Dit was een soort Bitcoin-marktplaats waarop mensen snel en gemakkelijk crypto konden aanschaffen. Hij heeft nog steeds een sterke interesse in de algehele technologiemarkt en is altijd al een actief deelnemer geweest aan het ontwikkelen van oplossingen in deze industrie. Hij werd al snel een toonaangevende en invloedrijk persoon op het gebied van Bitcoin adoptie. Dankzij zijn houding en manier van speechen, kreeg hij de bijnaam “Rockstar” van de Bitcoin community.

Brock Pierce

Medeoprichter Blockchain Capital | Twitter

Brock PierceBrock Pierce is een van de eerste grotere investeerders in Bitcoin. Hij is een durfkapitalist (Venture Capital) en een ondernemer met een uitgebreide staat van dienst. Brock is vooral kundig op het gebied van bedrijven oprichten, adviseren en beleggen. Hij was een van de eerste pioniers op de markt voor digitale valuta in games en de grootste investeerder in de Ethereum crowdsale. Brock heeft geïnvesteerd in meer dan 30 bedrijven actief in de blockchain industrie. Daarnaast heeft hij als adviseur voor meer dan 200 miljoen Amerikaanse Dollar opgehaald voor projecten en bedrijven waarbij hij betrokken was. Brock Pierce spreekt ook veel op conferenties.

Gavin Andresen

Chief Scientist bij de Bitcoin Foundation en hoofdontwikkelaar van de Bitcoin Core | Twitter

Gavin AdresenAdresen, voorheen bekend als Gavin Bell, is een bekend figuur in de wereld van Bitcoin. Hij wordt gezien als een briljante softwareontwikkelaar. Momenteel is hij de Chief Scientist bij de Bitcoin Foundation en werkt hij ook als belangrijkste ontwikkelaar aan de Bitcoin Core. Zijn technische betrokkenheid aan dit project gaat helemaal terug tot 2010. Hij ontdekte Bitcoin en zag en snel de voordelen in van het project. Men ziet Gavin als een soort van scheidsrechter binnen de community. Ook helpt hij met het coördineren van verbeteringen aan de kern van de BTC-software, die over de gehele wereld wordt gebruikt.

Roger K. Ver

Bitcoin investeerder en Bitcoin Jesus | Twitter

Roger K ver
Credit: Roger K Ver Twitter

Roger Ver, je mag hem of je mag hem niet. Hij is een van de eerste investeerder in Bitcoin en blockchain. Hij runt de website met het mooiste (en wellicht duurste) crypto-domeinnaam: Bitcoin.com. In 2017 werd hij een belangrijke voorstander van de Bitcoin fork Bitcoin Cash (BCH). Deze is nu opgesplitst in Bitcoin ABC en Bitcoin SV. In de community staat hij bekend als de Bitcoin Jesus, vanwege zijn onvermoeibare evangelisatie van de virtuele valuta en voor zijn investeringen in meerdere crypto-startups. Hij studeert economie en morele filosofie in zijn vrije tijd. Veel investeerders volgen hem op Twitter vanwege zijn advies en uitlatingen.

Barry E. Silbert

Oprichter en huidig CEO van de Digital Currency Group | Twitter

Barry Silbert
Credit: Barry Silbert Twitter

Silbert is een van de oprichters van The Digital Currency Group. Hij is ook een crypto-belegger en een voorvechter van Ethereum Classic en niet de fork van ETC, Ethereum. Hij is een veelgevraagde spreker op conferenties. Hier praat hij vooral over het verhandelen van liquide activa. Ook in toonaangevende bladen en andere media wordt er veel over hem geschreven. Interviews en zijn eigen geschreven stukken kun je bijvoorbeeld teruglezen in The Wall Street Journal, Financial Times, New York Times, USA Today en Forbes. Hij wordt momenteel gezien als een van de meest invloedrijke figuren en nieuwsmakers in de cryptocurrency industrie.

Don Tapscott

Huidig CEO en president van The Tapscott Group, Inc. | Twitter 

Don TapscottTapscott is voor veel mensen nog een onbekende naam, maar daar is snel verandering in aan het komen. Hij wordt steeds belangrijker in de cryptocurrencywereld. Tapscott is een van de meest invloedrijke nog levende theoretici over het bedrijfsleven en de samenleving. Volgens toonaangevende bladen, zoals Thinkers50 en Forbes, wordt hij gezien als de meest invloedrijke managementdenker ter wereld. Hij heeft meerdere boeken geschreven over nieuwe technologieën, nieuwe media, bedrijfsleven en de maatschappij. Het boek Blockchain Revolution uit het jaar 2014 zorgde er direct voor dat hij tot de meest invloedrijke personen binnen de blockchain-wereld hoorde.

Erik T. Voorhees

Oprichter en huidig CEO van de exchange ShapeShift.io | Twitter 

Erik T Voorhees
Credit Erik T Voorhees Twitter

Voordat hij met ondernemen begonnen, was Voorhees een blogger van liberale aard. Hij schreef veel over het aard van geld, politiek en de rol van crypto binnen deze begrippen. Zijn online aanwezigheid zorgt ervoor dat zijn stem te horen is in de crypto-industrie en de traditionele media. Voorhees is vanaf het begin al actief in de industrie. Hij is de oprichter van een aantal succesvolle projecten, zoals de exchange ShapeShift.io en het bekende spel SatoshiDice. Van het laatste zijn wereldwijd honderden, zo niet duizenden, kopieën gemaakt. Op Twitter gaat hij regelmatig de discussie aan over belangrijke onderwerpen in de blockchain-industrie.

Dinis Guarda

Medeoprichter van Ztudium | Twitter

Dinis Guarda
Credit: Dinis Guarda Twitter

Guarda is een wereldwijd erkende leider op het gebied van digitale en cryptocurrency-economie. Ook wordt hij gezien als evangelist en leider in de fintech en blockchainwereld. Met meer dan 20 jaar ervaring in internationale zakelijke en digitale transformatie, is hij met recht een toonaangevend persoon binnen de community. Hij werkt veel met nieuwe technologieën, zoals cryptocurrencies, ICO’s, regelgeving en juridische processen. Hij is betrokken geweest in veel van top 100 cryptovaluta.

Vinny Lingham

Medeoprichter en huidig CEO van CivicKey | Twitter

Vinny Lingham
Credit: Vinny Lingham

Lingham is zeer actief binnen de blockchain wereld. Hij is begonnen met zijn startup genaamd Gyft. Dit was een service waarmee je spullen op Amazon kon kopen en betalen met Bitcoin. Hij staat er verder om bekend veel discussie aan te gaan op het gebied van Bitcoin en blockchain. Lingham heeft meerdere onderscheidingen gehad voor zijn werk. Zo is hij onderscheiden met:  Top Young ICT Entrepeneur Africa (2006) en Top 500 CEO’s in the world (2015). Hij is tevens erg actief als adviseur voor grote (crypto) bedrijven. Met al zijn onderscheidingen en ervaring hoort hij zeker thuis in de bovenste

regionen van deze lijst.

Laura Shin

Senior Editor bij Forbes en Co-lead reporter van Forbes Fintech | Twitter

Laura Shin
Credit: Laura Shin Twitter

Laura Shin is bekend van haar werk als senior Editor van Forbes. Zij schrijft voornamelijk over cryptocurrency en blockchain. ZE is ook de host van de blockchain-podcast Unchained. Ook schreef ze het (zeer interessante) boek The Millenial Game Plan (2014). Haar actieve deelname aan de crypto-industrie en haar deskundige kennis op dit gebied maken haar een van de meest invloedrijke personen in de blockchainwereld. Cryptocurrency nieuws op Forbes wordt ook beschouwd als een van de meest toonaangevende websites op dit gebied. Shin is daarmee nieuwsbepaler op dit gebied.

Alex Tapscott

Medeoprichter en huidig CEO van het Blockchain Research Institute | Twitter

Alex Tapscott
Credit: Alex Tapscott Twitter

Tapscott is een prominent auteur, belegger en adviseur. Hij is geïnteresseerd in nieuwe en opkomende technologieën. Bitcoin valt hier volgens hem zeker onder. Hij bekijkt vooral de invloed op het bedrijfsleven, maatschappij en de overheid. Tapscott is co-auteur van de veelgeprezen #1 Globe en de non-fictie bestseller “Blockchain Revolution”. Dit boek heeft hij samen met zijn vader, Don Tapscott (eerder in de lijst al terug te vinden) geschreven. Het boek is vertaald in meer dan 16 talen. Alex is tevens mede-oprichter van meerdere blockchain-bijeenkomsten. Interessant is dat hij als adviseur dient voor de huidige verkiezingen in Canada.

Jihan Wu

Medeoprichter en huidig CEO van Bitmain Technologies, LTD | Twitter

Jihan Wu
Credit: Jihan Wu Twitter

Wu is een ondernemer van Chinese afkomst. Daarnaast hij is financieel analist en wordt hij gezien als een Bitcoin-evangelist. Hij is, net als Bitcoin Jesus Roger Ver, fan van Bitcoin Cash. Ook ondersteunde hij in het verleden eerdere Bitcoin schaalbaarheidsoplossingen zoals Bitcoin Unlimited. Hij is van mening dat BTC en blockchain de samenleving zoals wij die nu kennen, aanzienlijk gaat veranderen. Wu is een van de meest controversiële namen in de cryptocurrency-industrie. Zijn uitgesproken over diverse controversiële projecten wordt hem niet altijd in dank afgenomen. Toch is hij een van de meest invloedrijke spelers op het gebied van crypto en blockchain.

Marc L. Andreessen

Medeoprichter Netscape Communications en LoudCloud | Twitter 

Marc AndreessenAndreessen is een Amerikaans entrepreneur, investeerder en software engineer. Hij is medeoprichter van het bedrijf Andreessen Horowitz, dat beleggingen doet met risicokapitaal. Zo investeert het bedrijf in meerdere startups in de blockchain-industrie. Hij heeft een achtergrond in revolutionaire technologie. Hij maakte namelijk de browsers Netscape en Mosaic, twee van de eerste internetbrowsers. Andreessen heeft voor zijn werk en advies veel onderscheidingen mogen ontvangen. Zo werd hij door CNET in 2011 gezien als een van de meest invloedrijke beleggers en in 2012 uitgeroepen tot “Top Tech Investor”. Ook in de Time100 van 2012 werd hij verkozen tot een van de meest invloedrijke mensen ter wereld.

Adam Back

Medeoprichter en huidig CEO van Blockstream | Twitter

Adam BackBack is een cryptograaf en een van de grondleggers van Bitcoin-achtige valuta. Hij ontwikkelde in 1997 Hashcash. Dit wordt gezien als een basis voor het idee dat Satoshi Nakamoto gebruikte. Op het moment wordt hij ook gezien als een van de belangrijkste referentiebronnen voor de ontwikkeling van Bitcoin. In 2014 richtte hij het bedrijf Blockstream op. In het originele Bitcoin Whitepaper werd Hashcash van Adam Back genoemd als een van de 8 referenties. Back is zowel in het heden als verleden erg invloedrijk op het gebied van Bitcoin en blockchain.

Oliver T. Bussmann

President van Crypto Valley Association en oprichter van Bussman Advisory | Twitter

Oliver Bussmann
Credit: Oliver Bussmann Twitter

Bussmann wordt gezien als een leider op het gebied van technologie en bestuurder van grootschalige transformaties bij grote bedrijven. Je kan hem zien als een traditionele bankier die van gedachte is verandert en Bitcoin heeft omarmt. Hij heeft meerdere belangrijke onderscheidingen ontvangen voor zijn werk. Zo werd hij COO/CTO van het jaar en is hij onderscheiden met de Elite 8 Award. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan de meest innovatieve en invloedrijke leiders in de technologie-industrie. Bussmann is vooral actief als leider binnen de gehele Fintech industrie. Dit maakt hem direct een van de invloedrijkste personen binnen crypto en blockchain.

Tuur Demeester

Hoofdredacteur bij Adamant Research | Twitter

Tuur Demeester Twitter
Credit: Tuur Demeester Twitter

Demeester is een onafhankelijke belegger, schrijver en commentator. Hij is wereldwijd bekend als voorstander van cryptocurrency. Sinds 2013 mengt hij zich regelmatig in het debat over cryptocurrency en blockchain. Als hoofdredacteur bij Adamant Research staat hij bekend om zijn financieel advies in de blockchain-industrie. Voor zijn carrière als investeringsanalist was Demeester actief bij liberale scholen. Op dit soort scholen waren studenten zelf verantwoordelijk voor hun eigen onderwijs.

Meltem Demirors

Directeur van ontwikkeling bij de Digital Currency Group | Twitter 

Meltem Demirors
Credit: Meltem Demirors Twitter

Demiros heeft een achtergrond in management, consulting, investeren, handelen en supply chain management. Ze noemt zichzelf ook wel een ‘Blockchain-gelovige”. Ze is een zeer ervaren bedrijfsleider en heeft een breed scala aan internationale ervaringen opgebouwd. Haar netwerk van de Digital Currency Group weet zij hierdoor te laten groeien tot wereldformaat. Haar strategie is om zich te concentreren op het bouwen en ondersteunen van Bitcoin- en blockchain-bedrijven, door gebruik te maken van haar inzichten, netwerk en toegang tot kapitaal.

Fred Ehrsam

Medeoprichter van Coinbase | Twitter

Fred Ehrsam
Credit: Fred Ehrsam Twitter

Ehrsam is een voormalig handelaar op Wall Street en schrijver van het bekende Duke Journal of Economics. In 2012 verlegde hij zijn interesses naar de crypto-industrie. Hij richtte Coinbase op. Het belangrijkste doel was toen om Bitcoin gebruiksvriendelijker te maken. In 2013 werd hij genoemd in het TIME Magazine in de rubriek “30 Under 30 Who Are Changing The World”. Ook in 2014 werd hij vernoemd in de Forbes 30 Under 30 lijst. Coinbase is nog steeds een van de meest toonaangevende bedrijven in de blockchain-industrie.

Jeff Garzik

Medeoprichter en huidig CEO van Bloq | Twitter

Jeff Garzik
Credit: Jeff Garzik Twitter

Garzik hielp al vroeg mee aan het ontwikkelen van Bitcoin. Hij ziet zichzelf als een futurist, ondernemer en software-engineer. Momenteel is hij de CEO van de startup Bloq. Daarnaast is hij erg actief met discussies en commentaar op sociale media. Dit is ook een van de redenen waarom hij veel wordt gevraagd als spreker en ook als adviseur van bedrijven. Bedrijven waar hij advies aan geeft zijn onder andere de bekende bedrijven zoals Chain en BitFury. Omdat hij zo vocaal aanwezig is op de sociale media en een groot aantal volgers heeft, wordt Garzik gezien als zeer invloedrijk binnen de blockchain-industrie.

Adam Ludwin

Medeoprichter en huidig CEO van Chain | Twitter

Adam Ludwin
Credit: Adam Ludwin Twitter

Ludwin werd bij het grote publiek vooral bekend dankzij de succesvolle startup Chain. In 2016 werd hij ook genoemd in veel traditionele media. Chain sloot toen deals met VISA en andere grote financiële bedrijven. Mede dankzij deze strategische deals werd blockchain plots een belangrijk begrip en onderdeel van de normale economie. Nog steeds blijft Chain uitbreiden en deals sluiten en wordt het gezien als een van de belangrijkste crypto-bedrijven ter wereld. Ludwin is ook erg vocaal aanwezig op sociale media. Hier praat hij veel over blockchain en cryptocurrency.

Perianne Boring

Oprichter en voorzitter van de Chamber of Digital Commerce | Twitter

Perianne Boring
Credit: Perianne Boring Twitter

Boring is al jaren een volger van blockchain. Ook spreekt zij al jaren op grote conferenties. Ze werd pas echt bekend toen zij in juli 2014 de digitale kamer van koophandel oprichtte. Deze Chamber of Digital Commerce is een Amerikaanse belangenorganisatie die opkomende industrie promoot achter blockchaintechnologie, Bitcoin, digitale valuta en digitale assets. Boring richt zich verder op overheidsbeleid, specifiek gericht op Amerikaanse regelgeving omtrent blockchain en cryptocurrency.