1997: Hascash door Adam Back - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

1997: Hascash door Adam Back

Adam Back profiel Hashcash

Nadat in 1992 Hashcash werd voorgesteld door Dwork en Naor, heeft Adam Back het daadwerkelijk ontworpen. Dit proof-of-work systeem werd gebruikt door verschillende anti-spam systemen. Een vergelijkbaar iets wordt gebruikt in Bitcoin. Hashcash wordt ook ingezet om comment spam tegen te gaan op blogwebsites. Adam Back is nog steeds actief in de cryptowereld en laat bijvoorbeeld veel van zichzelf horen op het Bitcoinforum Bitcointalk. Zijn gebruikersnaam is adam3us. Deze kun je via deze link vinden.


Bitcoin en hashcash

Adam Back heeft een heel betoog geschreven over het feit dat hij niet vindt dat Bitcoin eigenlijk puur hashcash is met een paar kleine veranderingen. Hij geeft toe dat hij hashcash in 1997 heeft ontworpen. Bitcoin vindt hij echter een grote verbetering. Het heeft meerdere belangrijke innovatie toegevoegd. Hierdoor kon het ook echt in gebruik genomen worden. Tot die tijd was het nog niemand gelukt om een digitaal betaalsysteem op deze manier toe te passen. Hij vindt echter ook dat niet alle veranderingen aan het proof-of-work protocol positief zijn uitgepakt.

Is Adam Back Satoshi Nakamoto?

Over de identiteit van Satoshi Nakamoto zijn veel meningen en theorieën. Nog geen enkele theorie is bewezen. Ook Adam Back werd meerdere malen beschuldigd Bitcoin te hebben ontworpen. Hij geeft aan dat hij zeker weten Satoshi niet is. Ook denkt hij niet dat hij hem ooit in het echt heeft ontmoet. Hij wil ook niet bekend staan als de persoon die honderden miljoenen dollar aan Bitcoin bezit. Hashcash heeft hij wel uitgevonden samen met de domeinnaam hashcash.org in 1996.

Personen in deze blog

De volgende personen komen in deze blog voor:

Adam Back

Adam Back is geboren in juli 1940 en is een Britse cryptograaf en Crypto-hacker. Hij is de ontdekker van Hashcash. Ook heeft hij de Credential Library (link) geïmplementeerd. Tegenwoordig is hij de CEO van het bedrijf Blockstream. Een bedrijf dat Bitcoin en toepassingen van de blockchaintechnologie verder onderzoekt.

Dit artikel is een onderdeel van onze serie: De geschiedenis van cryptocurrency