19 februari 2013: Versie 0.8 komt uit - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

19 februari 2013: Versie 0.8 komt uit

In de maand februari in het jaar 2013 vonden er verschillende belangrijke gebeurtenissen plaats voor de Bitcoin. In deze maand meldde Coinbase, de op Bitcoin gebaseerde betalingsprocessor, namelijk dat er 1 miljoen Amerikaanse Dollars aan Bitcoin waren verkocht in één maand tijd voor 22$ per Bitcoin. The Internet Archive kondigde aan om donaties als Bitcoins te ontvangen en om werknemers de optie te geven om een deel van hun salaris uit te betalen in Bitcoin. The Internet Archive is een Amerikaanse digitale bibliotheek met als doel iedereen toegang te verlenen tot alle beschikbare kennis. Naast boeken wordt er ook toegang verleend tot websites, softwareapplicaties, games, muziek, films en video’s en nog velen andere bronnen. Zoals je al kon verwachten is dit een mega stap geweest in de geschiedenis van de cryptocurrency en van de Bitcoin. In deze maand, 19 februari 2013, kwam ook versie 0.8 van Bitcoin uit.

Bitcoin versie 0.8: 19 februari 2013

Op 19 februari 2013 kwam Bitcoin versie 0.8 uit. Destijds werd deze release omschreven als een belangrijke release die was ontworpen om prestaties te verbeteren en om het toenemende aantal transacties op het netwerk aan te kunnen. Op de officiële Bitcoin website vind je een beschrijving van de stappen die je moest nemen om een upgrade uit te voeren. Ook werd er een beschrijving gegeven van de verbeteringen en van de wijzigingen die doorgevoerd waren. Zo hield de release van de 0.8 versie niet standaard een volledige index bij van historische transactie ID’s. Na deze release was het dus niet meer mogelijk om willekeurige transacties op te zoeken. Wanneer gebruikers die functionaliteit nodig hadden moesten ze dit op een andere manier aanpakken.

Verbeteringen in Bitcoin versie 0.8

Natuurlijk bracht de nieuwe release van Bitcoin, de release versie 0.8, ook een aantal verbeteringen. Ten eerste werden de Mac- en Windows-binaries compatibel gemaakt met de nieuwe beveiligingsfuncties in OSX 10.8 en Windows 8. Deze binaries zijn toen ondertekend met certificaten die eigendom zijn van de Bitcoin foundation. Ook werd LevelDB ingeschakeld voor het opslaan van transacties en indices. Deze snelle, open-source en niet-relationele database was in het algemeen sneller dan de eerder gebruikte versie en werkte ook nog eens beter op machines met een trage input/output I/O. Als laatste zijn er veel optimalisaties doorgevoerd in de manier waarop transacties werden geverifieerd. De nieuwe manier, doorgevoerd door Pieter Wuille, gebruikte minder werkgeheugen en deed veel minder I/O. Bij een multi-CPU machines werden alle CPU’s gebruikt om transacties te verifiëren. Ook waren er een aantal belangrijke bugfixes doorgevoerd in deze nieuwe versie.

Nieuwe functies in Bitcoin versie 0.8

Een speciale filter, de Bloom filter, zorgde ervoor dat alleen relevante transacties werden verzonden naar lichtgewicht gebruikers. Verder kon je als gebruiker ieders download veiliger maken door een speciaal shell-script uit te voeren. Hierdoor kon je verifiëren dat er niet was geknoeid met de binaire downloads bij sourgeforce. Ook konden raw transacties worden gebruikt om munten te verzenden die waren ontvangen van bepaalde adressen.