18 december 2013: Bitcoin koers crasht na bericht uit China - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

18 december 2013: Bitcoin koers crasht na bericht uit China

China

Bitcoin is op 18 december 2013 gedaald tot minder dan de helft van de waarde. Dit naar aanleiding van rapporten van nieuwe actie vanuit Beijing om de handel in virtuele valuta te beperken. BTC China heeft gezegd dat lokale betaalbedrijven zijn geblokkeerd om diensten aan te bieden die te maken hebben met crypto. Dat betekende dat BTC China, op dat moment de grootste Bitcoin-exchange ter wereld, geen betalingen in de Chinese munteenheid Yuan kon accepteren. Na dit nieuws kelderde de Bitcoin koers. Een stukje geschiedenis van cryptocurrency op deze regenachtige zondag.

Dalende koers als gevolg

De koers opende de dag nog op bijna 680 Amerikaanse Dollar, maar kelderde na het nieuws naar een dieptepunt van 420 dollar. Het nieuws dat de grote markt China cryptocurrency zou gaan verbieden, sloeg hard in. De koers herstelde tegen het einde van 2013 gelukkig weer. Veel mensen die echter geloofden in de opgang van Bitcoin waren toch negatiever gestemd.

Bitcoin exchange toch legaal

Als reactie op dit nieuws, plaatste BTC China het volgende bericht:

“We zijn nog steeds een legale Bitcoin-exchange in China. We staan nog steeds toe dat mensen Bitcoin storten en uitbetalen. Ook kunnen mensen Yuan uitbetalen.” Het grootste probleem lag dus bij het storten van de nationale valuta. “China probeert zijn binnenlandse economie te laten groeien en het in de loop van het volgende decennium opnieuw te laten evolueren van een op export en investeringen gebaseerd model naar een door consumenten aangedreven model, en om dat te doen willen de autoriteiten zoveel mogelijk yuan binnen het land houden,” zei Jinny Yan, een econoom met Standard Chartered bank.