17 december 2017: Huidige All Time High wordt gezet - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

17 december 2017: Huidige All Time High wordt gezet

Bitcoin ATH

Op 17 december 2017 was de crypto hype op zijn hoogtepunt. Dit is ook het moment dat Bitcoin een All Time High (ATH) noteerde van $19,665.39. Dit was op dat moment meer dan 17.000 euro. Een bizar hoge ATH, waar we op het moment van schrijven alleen nog maar van kunnen dromen. De grens van 4.000 dollar is deze week weer doorbroken, maar of de weg weer definitief omhoog is ingezet, is nog de vraag. Een stukje geschiedenis van Bitcoin en crypto uit 2017. Een nieuwe ATH.

Crypto hype van 2017

Iedereen had het er over eind 2017: Bitcoin en cryptocurrencies. Het NOS journaal kon het zelfs niet laten om er meerdere items aan te besteden. Alexander Klöpping schuift voor de zoveelste keer sinds zijn eerste uitleg in 2013 aan tafel bij De Wereld Draait Door aan en zelfs Eva Jinek besteed aandacht aan Bitcoin.

Sommige nieuwe ICO’s, zoals de Electroneum ICO, haalden voor recordbedragen geld op. Investeringen van een paar honderd euro in 2016, waren amper een jaar later het honderdvoudige waard. De meeste cryptocurrency, die in dit tijd zo hard stegen, hadden niet eens een doel of een manier om het uit te geven.

Tijdens de donkere maanden van december en de eerste feestdagen zullen wereldwijd mensen anderen enthousiast gemaakt hebben voor crypto. Dat, samen met veel andere factoren, zorgde er voor dat Bitcoin een grote hype werd en een All Time High van bijna 20.000 USD aantikte. De high van dit dag op de exchanges stond wel boven de 20.000 USD volgens de historische data van Coinmarketcap.

Analisten voorspelden 300k – 400k

Op de dag van de nieuwe All Time High van Bitcoin (BTC) kwam er een bericht uit op de Engelstalige nieuwswebsite CNBC, waarin analisten aan het woord komen. Zij voorspelden stijgingen tot 400.00 euro. Ronnie moas had eerder al de verdubbeling van 2600 USD naar meer dan 5000 USD voorspeld. Een dag na het plaatsen van dit bericht stortte de markt volledig kort in.

ATH en daarna een flinke daling

Na de ATH daalde de koers binnen zes dagen naar iets onder de 14.000 USD. Op 27 december steeg de koers weer en men dacht dat de gezonde correctie voorbij was. Dit bleek echter niet zo. In het nieuwe jaar bleven de koersen nog verder dalen. Op 1 februari dook de BTC koers zelfs onder de 10.000 dollar. Volgens de officiële cijfers is Bitcoin hier niet meer boven geweest.