10 februari 2011: Bitcoin.org kan met moeite het verkeer aan - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

10 februari 2011: Bitcoin.org kan met moeite het verkeer aan

Bitcoin org website 2011 verkeer

In 2011 stijgt de populariteit van Bitcoin enorm. De website Bitcoin.org heeft zelfs moeite om het verkeer aan te kunnen. Het nieuws, geplaatst op de website Slashdot, dat op de exchange MtGox 1 BTC gelijk stond qua koers aan 1 USD, zorgde ervoor dat er veel nieuwe mensen informatie gingen zoeken naar Bitcoin. In deze crypto-geschiedenis-blog bekijken we de website Bitcoin.org

Artikel op Slashdot

Op de nieuwswebsite werd het volgende bericht geplaatst: Vrij vertaald naar Nederlands:

“De BitCoin peer-to-peer-valuta bereikte vandaag kort de wisselkoers met de Amerikaanse dollar na een piek in de vraag naar munten die de prijzen iets boven 1 USD duwde: 1 BTC. BitCoin werd begin 2009 gelanceerd, dus in slechts twee jaar is de open bronvaluta  van helemaal geen waarde naar een valuta met een open markt van concurrerende beurzen , maar ook met de mogelijkheid om echte goederen en diensten zoals webhosting , gadgets , biologische schoonheidsproducten en zelfs alpaca-sokken te kopen ontwikkeld.”

Zelf Bitcoin kopen?

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Satoshi Nakamoto en Martti Malmi

De oprichting

Bitcoin.org was oorspronkelijk geregistreerd en eigendom door de eerste twee ontwikkelaars van Bitcoin; Satoshi Nakamoto en Martti Malmi . Toen Nakamoto het project verliet, gaf hij het eigendom van het domein aan meerdere mensen, los van de Bitcoin-ontwikkelaars, om verantwoordelijkheid te verspreiden en te voorkomen dat een persoon of groep gemakkelijk controle over het Bitcoin-project kon krijgen.

2011-2012

Bitcoin Core

Van 2011 tot 2013 werd de site voornamelijk gebruikt voor het uitbrengen van nieuwe versies van de software die nu Bitcoin Core wordt genoemd. In 2013 werd de site opnieuw ontworpen, waarbij meerdere pagina’s werden toegevoegd, aanvullende Bitcoin-software werd vermeld en het vertaalsysteem werd gemaakt.

Vandaag

Site is een onafhankelijk open source project

Vandaag is de site een onafhankelijk open source project met bijdragers uit de hele wereld. De uiteindelijke publicatieautoriteit is in handen van de mede-eigenaars, maar alle reguliere activiteiten worden georganiseerd via het openbare pull-aanvraagproces en beheerd door de mede-onderhouders van de site.